HBR en E&O 1e prijs bij kwalificatiewedstrijd Skills Talent!

HBR en E&O 1e prijs bij kwalificatiewedstrijd Skills Talent!

Geplaatst op: donderdag 02 februari 2023

Op woensdag 1 februari vonden de Skills Talent kwalificatiewedstrijden plaats. Dat zijn teamvakwedstrijden waarin vmbo leerlingen, die zich voorbereiden op het examen, kunnen laten zien wat ze kunnen door middel van opdrachten die zij uitvoeren. Het Fioretti College deed mee met drie teams: Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR), Economie en Ondernemen (E&O) en Zorg en Welzijn (Z&W). Het team HBR en het team E&O wonnen de wedstrijd van regio Zuid en hebben daarmee een finaleplek bemachtigd!

In het team E&O streden onze leerlingen Annemieke Rath en Patricia Francisco voor de landelijke finaleplek. Zij mochten een promotie maken voor schoolbenodigdheden en magazijnwerkzaamheden uitvoeren. Ze kwamen met vlag en wimpel uit de strijd en kunnen zich met deze overwinning gaan opmaken voor de landelijke finale: Skills The Finals op 23 maart in de RAI in Amsterdam.
Hetzelfde geldt voor het team HBR met Anne Zegers en Niels Langens. Zij streden naast 7 andere scholen uit Noord-Brabant voor een plek in de finale. Ze kookten drie verschillende componenten binnen de tijd en verrasten de juryleden met hun passie, gedrevenheid, oog voor detail en kennis. Ook zij verdienden de eerste prijs en gaan zich voorbereiden op Skills The Finals!

 

Het team Z&W is helaas niet door naar de finale, zij verdiende een mooie tweede plek.

Gefeliciteerd allemaal en succes in de finale!

   

Bekijk al het nieuws