Historisch hoog slagingspercentage

Historisch hoog slagingspercentage

Geplaatst op: donderdag 15 juli 2021

We zijn er even stil van. De slagingspercentages zagen er na het tweede tijdvak al erg goed uit, maar dat we na het derde tijdvak op 99,7% uit zouden komen, is ongekend. Slechts één kader-leerling is definitief gezakt. Onze basis-leerlingen scoorden in de afgelopen jaren al 100%, maar dit jaar behaalden onze mavo-leerlingen diezelfde score.

We hebben onze eindexamenleerlingen gestimuleerd om in het eerste tijdvak examen te doen in alle vakken en om geen vakken door te schuiven naar het tweede tijdvak. Hierdoor hebben ze een goede spanningsboog gecreëerd. Het tweede tijdvak werd verlengd van vier naar tien dagen. Dat leverde al een fantastische examenscore op. Slechts een handjevol leerlingen moest daarna nog één of twee vakken herkansen. En inmiddels is duidelijk dat op één leerling na alle eindexamenkandidaten van onze school geslaagd zijn. Iets waar we heel trots op zijn, gezien de moeilijke periode die we achter de rug hebben.

Praktijkonderwijs
Op onze afdeling praktijkonderwijs (PrO) ziet het er zoals altijd ook uitstekend uit: Alle 44 leerlingen hebben op donderdag 8 juli hun PrO-diploma ontvangen. Maar liefst 14 van hen kregen ook het mbo Entree-diploma uitgereikt.

Bekijk al het nieuws