Meierijstad presenteert educatieve Escaperoute

Meierijstad presenteert educatieve Escaperoute

Geplaatst op: vrijdag 04 september 2020

Een escaperoom, maar dan net even anders. Dat is de Escaperoute Meierijstad, die op vrijdag 4 september werd geopend in Eerde. De route gaat over de Vlagheide en zit boordevol pittige vragen over de Tweede Wereldoorlog. De route is ontwikkeld in het kader van 75 jaar bevrijding door VVV Noordoost Brabant en dWise, met ondersteuning van gemeente. Het project is mede mogelijk gemaakt door Brabant Remembers en het VFonds.

"De Escaperoute Meierijstad heeft tot doel om de herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog op een vernieuwende manier levend te houden", vertelde wethouder Coby van der Pas. Ze opende de route, die van start gaat bij camping Het Goeie Leven in Eerde. Het twee tot drie uur durende spel speelt zich af rond recreatieberg de Vlagheide en is volgens de gemeentewoordvoerder het best met meerdere personen te spelen.

Op de dag van de officiële opening mochten leerlingen van het Fioretti College, het Zwijsen College en het Elde College de route uitproberen. Zij waren allemaal enthousiast, maar vonden de vragen best pittig. Uiteindelijk waren het de leerlingen van het Fioretti College en de beleidsmakers van de gemeente die samen de eerste plaats behaalden. Clemens Geenen, locatiedirecteur van het Fioretti College, noemde de escaperoute "een mooie recreatieve en educatieve aanwinst voor de gemeente".

Bekijk al het nieuws