Na het bezoek van de Noorse leerlingen aan Brabant reizen Fioretti leerlingen af naar Noorwegen!

Na het bezoek van de Noorse leerlingen aan Brabant reizen Fioretti leerlingen af naar Noorwegen!

Geplaatst op: donderdag 02 maart 2023

In oktober kwamen 10 Noorse bouwleerlingen samen met 2 bouwdocenten naar Nederland. Gekoppeld aan 10 BWI (Bouwen, Wonen en Interieur) leerlingen uit het 4e jaar vmbo, wisselden zij kennis uit op het gebied van circulair en duurzaam bouwen. 5 maart is het tijd voor een tegenbezoek en reizen 10 BWI leerlingen samen met 3 docenten af naar Noorwegen.

Tijdens het bezoek van de Noorse Leerlingen aan Nederland bezochten zij samen met de Fioretti leerlingen ter inspiratie verschillende bedrijven die bekend zijn met duurzaam en circulair bouwen, bijv. met biobased bouwmaterialen en prefab modulaire woonunits. Ook kregen zij rondleidingen door eco-dorpen en bezochten ze bouwprojecten die volledig circulair en energiepositief gebouwd zijn. De Noorse en Fioretti leerlingen maakten vervolgens in duo’s een ontwerp van een Tiny House.

5 maart gaan de 10 vierdejaars vmbo-leerlingen van het Fioretti College naar Noorwegen om het technisch onderwijs en de projecten aldaar te leren kennen. Zo bezoeken zij bijvoorbeeld Nye Horten VGS, het meest moderne en miliieuvriendelijke onderwijsgebouw van Noorwegen. Tot slot gaan zij het eerder ontworpen Tiny House tot uitvoering te gaan brengen en daadwerkelijk te gaan bouwen!

Nick Smith, projectcoordinator: 'Het werken aan het project in Noorwegen is iets wat ze nooit zullen vergeten. Het is goed dat de basis/kader leerlingen laten zien waartoe ze in staat zijn.'

Door middel van dit uitwisselingproject willen we onze leerlingen bewust maken van wat er met onze aarde gebeurt en wat er mogelijk is door het gebruik van alternatieve materialen, bouwtechnieken en circulair of modulaire gebouwen. 

 

 

 

Bekijk al het nieuws