Boeken & Leermiddelen

Boeken en leermiddelen mavo en vmbo

Het Fioretti College heeft de verhuur van boeken ondergebracht bij de firma Iddink. Iddink is één van de grootste schoolboekenspecialisten van Nederland en maakt individuele boekenpakketten voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. De meeste schoolboeken zijn gratis. Waarschijnlijk heeft u voor de zomervakantie reeds de boeken besteld voor het nieuwe schooljaar via de website www.iddink.nl.

De boeken- en leermiddelenpakketten worden door PostNL altijd op uw huisadres aangeboden tijdens de laatste vier weken van de zomervakantie. Dat gebeurt in willekeurige volgorde. Mocht u bij aanvang van het nieuwe schooljaar niks ontvangen hebben, neem dan direct contact op met de firma Iddink.

Digitale leermiddelen mavo en vmbo

  • Op school werken alle mavo- en vmbo-leerlingen met een device (Chromebook of laptop). Ouders/verzorgers kunnen via The Rent Company een device voor hun kind huren of kopen. Leerlingen met een device van The Rent Company kunnen bij problemen met het device terecht bij de afdeling ICT van de school. Leerlingen kunnen ook een ander device aanschaffen, maar dan kan de afdeling ICT niet bij alle problemen ondersteunen. Klik hier voor meer informatie over de laptops.
  • Leerlingen op de afdeling praktijkonderwijs hoeven geen laptop te huren of te kopen. Voor hen zijn laptops aanwezig op school. Leerlingen kunnen een laptop aanschaffen voor thuisgebruik. 
  • Leerlingen hebben toegang tot de schoolsystemen met een persoonlijk schoolaccount. Als een leerling in het buitenland is, moet hij inloggen met multifactorauthentificatie om gebruik te kunnen maken van de schoolsystemen.
  • Leerlingen kunnen ook gebruik maken van vaste computers op school. Daar dient voorzichtig mee om te worden gegaan. Bij misbruik die tot schade leidt, brengen we deze in rekening bij de ouders/verzorgers
  • Iedere leerling heeft een privémailadres en een koptelefoon of oortjes nodig. Daarvoor dienen de ouders/verzorgers te zorgen.

 

Boeken, vakkleding en leermiddelen praktijkonderwijs

De school koopt boeken en andere leermiddelen in bij de firma Van Dijk. Leraren stellen voor leerlingen een individueel leerpakket samen. De meeste leermiddelen blijven op school.

Iedere leerling heeft een privé e-mailadres en een koptelefoon of ‘oortjes’ nodig. Daarvoor dienen de ouders te zorgen. Voor de praktijklessen zijn veiligheidsschoenen nodig, die zelf aangeschafd kunnen worden.

Vakkleding en gereedschap klas 3 en 4 vmbo

Om aan de profielen Produceren, Installeren & Energie (PIE), Bouwen, Wonen & Interieur (BWI), Mobiliteit & Transport (M&T), Horeca, Bakkerij & Recreatie (HBR) en Zorg & Welzijn (Z&W) goed en veilig te kunnen deelnemen, is specifieke kleding, schoeisel, bril en/of gereedschap noodzakelijk. Veiligheidskleding (overall, T-shirts en veiligheidsbril) zijn verplicht via school te bestellen. Veiligheidsschoenen kunt u zelf aanschaffen of via school bestellen. In dat laatste geval bent u verzekerd van een kwalitatief goede schoen met voetbed, code S3. U ontvangt dan medio oktober een rekening.

KLEDING SCHOOLBREED LO

Tijdens de lessen Lichamelijke Opvoeding is het dragen van sportkleding voor alle leerjaren verplicht. Het tenue bestaat uit een korte broek en een T-shirt met korte mouwen. Voor de lessen in de gymzaal zijn zaalschoenen die niet afgeven verplicht. Bij buitensport op de sportvelden geven we het dringende advies om schoenen met noppen te dragen.