MaS - Leuke stageplekken

Op deze pagina vind je een aantal leuke vacatures voor de Maatschappelijke Stage. Je mag uiteraard ook zelf een leuke stageplek zoeken. Als je daar zelf echt niet uitkomt dan kun je contact opnemen met Angelique Vriends. Zij verricht al jaren vrijwilligerswerk in onze regio, heeft een paar jaar de Maatschappelijke Stages ondersteund en heeft alle organisaties en verenigingen goed in beeld. Ze kan je helpen om een stageplek te vinden die bij jou past. Dus als je zelf al je best hebt gedaan en je kunt niks vinden, stuur dan een mailtje naar avriends@kpnmail.nl.

Wil jij graag stage lopen in een jong dynamisch team?

Ben jij graag actief bezig? Houd je van het verzorgen van dieren, van samenwerken in een leuk team en van variatie in werkzaamheden? Dan mag je op het bedrijf Heijderhoeve Agro Products in Heeswijk-Dinther meelopen met een begeleider.

Je leert zorgen voor jonge dieren bij de moeder en samenwerken met andere jonge mensen. Je draagt verantwoordelijkheid door op tijd te komen en ervaart wat werken nu eigenlijk inhoudt.

Als je jouw Maatschappelijke Stage bij ons loopt, dan zorgen wij voor een droge en warme werkomgeving, werkkleding, schone kantines met warme dranken en wifi én schone sanitaire voorzieningen. Samen met jou creëren we een leuke werksfeer!

Via e-learning kun je nog van alles nalezen en kunnen je ouders zien wat je allemaal leert.

Wil je graag meer informatie? Neem dan contact op met Helma v.d. Heijden. Het telefoonnummer is 0413-229900, het mobiele nummer is 06-22601757, het e-mailadres is info@heijderhoeve.nl en de website is www.heijderhoeve.nl.

Doe je MaS bij bouwdorp Veghel in Hout

Bouwdorp Veghel in Hout is een kindervakantieweek die dit jaar plaatsvindt in het Julianapark in Veghel van 17 t/m 21 augustus. Dit jaar vieren we ons vijfendertigste bouwdorp, een jubileum om met z’n allen te vieren. Ieder jaar komen er weer honderden kinderen naar het park om deel te nemen aan allerlei activiteiten. De kinderen beginnen op maandag 17 augustus te timmeren aan hun eigen hut. Op de andere dagen kunnen de kinderen deelnemen aan allerlei activiteiten, zoals knutselen, luchtkussens, tokkelbaan, poppenkast, clowns etc. De kinderen blijven ook een nacht slapen in hun eigen hut.

Voor dit evenement hebben we veel vrijwilligers nodig. Ieder jaar doen er ongeveer 75 jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 17 jaar mee als jeugdvrijwilliger bij het bouwdorp. Veel van deze jeugdvrijwilligers maken daar hun Maatschappelijke Stage (MaS) van.

Op www.veghel-in-hout.nl vind je allerlei informatie over hoe het bouwdorp wordt georganiseerd. Via deze site kun je je ook aanmelden voor je MaS. Daarvoor ga je naar de knop vrijwilligers en daarna klik je op MaS Fioretti. Je kunt dan je gegevens invullen en aangeven welke dag(en) je wilt komen. Dit kan vanaf maart 2020. Je kunt dan ook aangeven wat je graag wilt doen, zoals drinken uitdelen, creatief bezig zijn of meehelpen met timmeren.

Op vrijdag 21 augustus, de laatste dag van het bouwdorp, vindt de organisatie van het bouwdorp het heel fijn als je even helpt met het opruimen van alle spullen.

Bouwdorp Veghel in Hout houdt van een gezellige sfeer en we willen graag met z’n allen voor de vijfendertigste keer een heel mooi bouwdorp neerzetten voor alle kinderen uit Veghel. Voel je je aangesproken en wil je in een gezellige groep vrijwilligers een leuke dag (of paar dagen) meehelpen? Ga dan naar onze website www.veghel-in-hout.nl en vul het formulier in. Dit kun je dus vanaf maart 2020 doen. Klik hier om de flyer te downloaden.

JJC Erp zoekt creatieve jongeren

Het Jeugd en Jongeren Centrum in Erp organiseert van september t/m april elke zondagmiddag een knutsel- en spelprogramma voor kinderen van groep 2 t/m 8. Leerlingen die hun Maatschappelijke Stage willen invullen, kunnen op zondagmorgen de spullen mee klaarzetten en tussen 14.00 en 16.00 uur de kinderen begeleiden bij hun knutselwerkjes. Elke middag heeft een thema, dus het zijn telkens andere werkjes die de basisschoolkinderen kunnen maken. De thema's zijn o.a. Herfst, Snoep, Kerst, Disney en Pasen. De MaS-leerlingen helpen de kinderen bij het knippen, plakken, zagen of timmeren.

Een andere mogelijkheid is het begeleiden bij de carnaval: Vooraf versieren van de ruimte of tijdens de carnaval samen met de kinderen hossen en de kleintjes helpen bij het kopen van drinken of snoepjes.

Als het je leuk lijkt om basisschoolkinderen te begeleiden, stuur dan een e-mail met jouw naam en contactgegevens naar zmg@jjc-erp.nl.

Inspirerende stages bij PieterBrueghelHuis in Veghel

Het PieterBrueghelHuis is een huiselijke plek, waar je geluk kunt halen en brengen. Door ontmoeting en activiteiten heb je een fijne tijd. Het PieterBrueghelHuis richt zich op iedereen, met of zonder beperking. We bieden een veilige en vertrouwde omgeving, waarin je vanuit jouw kracht en mogelijkheden een aangename en betekenisvolle dag kan beleven. Daar streven we naar met onze bezoekers, vrijwilligers en mantelzorgers.

Wij geloven dat stagiair(e)s in de organisatie een frisse wind met zich meebrengen. Ze stellen vragen over de dagelijkse gang van zaken en maken zo het vanzelfsprekende minder vanzelfsprekend. Jongeren hebben nieuwe ideeën en zijn vaak vol idealen. Ze kunnen op den duur bijdragen aan nieuwe activiteiten voor mensen die het PieterBrueghelHuis bezoeken. We willen gemotiveerde jongeren graag praktijkervaring op laten doen.

Daarom stelt het PieterBrueghelHuis maatschappelijke stageplekken beschikbaar en reserveert de organisatie tijd voor ondersteuning en (stage)begeleiding. Wil je meer weten of je aanmelden voor een MaS bij het PieterBrueghelHuis? Neem dan contact op met één van de coördinatoren: Mirjam Kooistra of Karin Cornelissen. Het e-mailadres is info@pieterbrueghelhuis.nl, het telfoonnummer 0413-395280 en de website www.pieterbrueghelhuis.nl.

Wil jij met onze cliënten iets gezelligs ondernemen?

Binnen de woonlocatie Meierij 44 in Sint-Oedenrode van Stichting Dichterbij wonen zes tal cliënten met een verstandelijke beperking. Drie hiervan kunnen helaas geen volledige dagbesteding meer volgen. Zij vinden het wel heel erg fijn om iets samen met iemand een activiteit te doen, zoals wandelen, muziek maken en luisteren, boodschapjes halen bij de winkel, knutselen, handmassage, de krant voorgelezen krijgen of fietsen op een duofiets. Twee cliënten kunnen niet meer praten en alle drie zitten ze in een rolstoel. De tijden zijn tussen 11.00 en 16.00 uur. Zou jij het leuk vinden om iets gezelligs met deze cliënten te ondernemen voor jouw maatschappelijke stage of wil je meer weten? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 06-11795920.

Stichting e-VEN-t zoekt JOU!

e-VEN-t is een stichting die bestaat uit een groep ouders die op vrijwillige basis e-VEN-t’s organiseren. Dit zijn activiteiten en evenementen voor de jeugd uit Veghel. e-VEN-t verwijst naar de wijk ’t Ven (daar waar de activiteiten plaats zullen vinden). Bovendien betekent e-VEN-t (event) in het Engels evenement.

Fright Night

Op 3 november 2018 organiseert stichting e-VEN-t voor het eerst een Fright Night in Veghel. Op deze dag zullen we in de middag met de kleine kinderen lampionnen gaan knutselen en schminken. In de avond is er een spooktocht door de wijk ’t Ven voor kinderen met volwassenen of voor groepen jeugd. Aansluitend kunnen de ouders en de kinderen nog wat drinken en genieten van de muziek van DJ Ronny in de Hintel (wijkgebouw ’t Ven Veghel). Voor deze Fright Night zijn wij op zoek naar vrijwilligers.

Vind jij het volgende leuk:

 • het schminken van kinderen en het knutselen van lampionnen;
 • het versieren van de Fright Night route;
 • het voorlezen van een spannend spookverhaal;
 • het inschenken van frisdranken of het uitdelen van snoep;
 • het laten schrikken van de deelnemers op de route (je wordt altijd met zijn tweeën ingedeeld op een locatie op de route én - heel belangrijk - je dient te allen tijde in je rol te blijven)
 • het mede verzorgen van een onvergetelijke middag/avond

Dan zijn wij op zoek naar JOU!

Ben je geïnteresseerd en voldoe je aan bovenstaande spelregels? Of heb je nog een aanvullende vraag? Dan verzoeken wij z.s.m. een e-mail te sturen met daarin je naam, adres en leeftijd naar frightnightveghel@gmail.com. Dan nemen wij contact met je op.

Kinderdisco's

Periodiek organiseert stichting e-VEN-t kinderdisco’s voor kinderen van groep 3 t/m 5 (middageditie) en voor groep 6 t/m brugklas (avondeditie). Voor deze dance e-VEN-ts zijn wij op zoek naar vrijwilligers. De eerstvolgende kinderdisco is op zaterdag 22 december 2018.

Wij zoeken iemand die:

 • niet bang is om de handjes uit de mouwen te steken voor het versieren van de ruimte waar de disco wordt gehouden;
 • er graag voor zorgt dat de kinderen een onvergetelijke middag/avond hebben gehad;
 • graag helpt bij het schminken van kinderen;
 • graag helpt begeleiden/toezicht houdt bij de activiteiten als air hockey, tafelvoetbal en interactief gamen;
 • graag helpt bij het inschenken van frisdranken of uitdelen van snoep.

Dan zijn wij op zoek naar JOU!

Ben je geïnteresseerd en voldoe je aan bovenstaande spelregels? Of heb je nog een aanvullende vraag? Dan verzoeken wij z.s.m. een e-mail te sturen met daarin je naam, adres en leeftijd naar info@e-ven-t.nl. Dan nemen wij contact met je op.

Help mee tijdens de Kindervakantieweek Erp-Keldonk-Boerdonk

Kindervakantieweek Erp-Keldonk-Boerdonk is onderdeel van het JJC (Jeugd en Jongeren Centrum). De kinderen die in Erp, Keldonk of Boerdonk naar de basisschool gaan en in groep 2 t/m 8 zitten, mogen in de eerste week van de zomervakantie (9 t/m 12 juli 2019) deelnemen aan de kindervakantieweek. Dat is een week vol met leuke en diverse activiteiten, die voor de kinderen een start is van hun vakantie.  

Kindervakantieweek Erp-Keldonk-Boerdonk vindt plaats in de Goorse bossen in Erp. Om de kinderen een leuke week te bieden, worden zij begeleid door ouders, opa’s, oma’s, broers of zussen, vrijwilligers en maatschappelijke stagiair(e)s van 14 jaar en ouder. De kinderen gaan tijdens de kindervakantieweek allerlei leuke activiteiten doen, zoals een speurtocht, waterspellen en een bosspel. De kinderen uit groep 7 t/m 8 mogen tevens deelnemen aan een spooktocht.
 
Ben jij 14 jaar of ouder? Dan bieden wij jou de mogelijkheid om jouw maatschappelijke stage bij ons te volbrengen. Wat houdt je maatschappelijke stage dan precies in? Je helpt bij het begeleiden van de spellen. Ben je 15 jaar of ouder dan mag je een groep kinderen begeleiden. Deze groepen worden begeleid door minimaal 2 begeleiders. Wanneer je een groep begeleidt, help je de kinderen bij het timmeren van een hut en begeleid je de kinderen bij de spellen. Voor je maatschappelijke stage hoef je niet woonachtig te zijn in Erp, Keldonk of Boerdonk.

Het is een actieve week met vele leuke activiteiten. Een week vol spel en plezier voor jong en oud. Wanneer je meer informatie wilt over je maatschappelijke stage bij Kindervakantieweek Erp-Keldonk-Boerdonk, ga dan naar onze website www.jjc-erp.nl/kindervakantieweek of een e-mail sturen naar kvw@jjc-erp.nl.

Wij kijken uit naar een prettige samenwerking en zien jullie graag tijdens Kindervakantieweek Erp-Keldonk-Boerdonk 2019!

Meehelpen in Jeugdhonk in Vorstenbosch

In het jeugdhonk 'de 12:15' in Vorstenbosch worden eenmaal per maand activiteiten georganiseerd voor jongeren tussen de 12 en 15 jaar. Bij het gebouw aan de Tipweg in Vorstenbosch kan gevoetbald worden en is er ruimte voor andere activiteiten. Met een klein team van verschillende leeftijden proberen we ieder seizoen weer leuke activiteiten te verzinnen. Gemiddeld komen op deze avonden tussen 20.00 en 22.30 uur zo'n 30 à 40 jongeren. Lijkt het je leuk om mee activiteiten te verzinnen en te organiseren? Spreekt deze leeftijdscatergorie je aan? Heb je vragen en wil je meer weten? Neem contact op met de Kwartovertwaalf via kwartovertwaalf@live.nl en wij nemen contact met je op.

Enthousiaste jongelui gezocht voor Frisparty's in Uden

Frisparty's, heb jij daar al ooit van gehoord? Frisparty's worden georganiseerd in Uden voor de jeugd van groep 6-7 en 8 van verschillende basisscholen in de Bitswijk in het nieuwe wijkcentrum Muzerijk. Deze party's worden om de 6 tot 8 weken georganiseerd door vijf vrijwilligers voor ruim vijftig enthousiaste kinderen.
 
We willen deze basisschoolkinderen een onbezorgde uitgaansavond geven. Ze krijgen de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen. Dat werkt weer positief door op de middelbare school. Ze leren zo ook spelenderwijs omgaan met uitgaan.

Op de vrijdagavonden tussen 19.00 en 21.30 uur schenken we natuurlijk géén alcohol. De Frisparty's worden meestal opgeluisterd door een echte DJ, aangevuld met een DJ in wording van de betrokken scholen.

We zoeken leerlingen van de middelbare school die graag hun maatschappelijke stage willen doen tijdens deze avonden. De werkzaamheden zijn heel divers:

 • Bedenken, organiseren en voorbereiden van de party's
 • Versieren en aankleden van de ruimte
 • Drank schenken en verkoop van versnaperingen
 • Meehelpen met en begeleiden van de spelen
 • Toezien op een ordelijk en gezellig verloop

Wij zoeken naar enthousiast jongens en meisjes die graag met deze doelgroep omgaan, de handen uit de mouwen willen steken en opgewassen zijn tegen wat leven in de brouwerij. We starten vaak al tussen 17.30 en 18.00 uur om de ruimte in te richten, te versieren en gezellig te maken. Na de Frisparty ruim je natuurlijk ook even mee op.

We hebben een tiental Frisparty's per jaar. Uiteraard wordt er niet van je verwacht dat je alle Frisparty's meehelpt. Daarover kun je afspraken maken. Wij zouden heel blij zijn met enkele enthousiaste jongelui, die dicht bij deze doelgroep staan. Het is superleuk vrijwilligerswerk.

Voor meer informatie of aanmelding kun je contact opnemen met Miranda Mickers, penningmeester van de Frisparty's. Haar e-mailadres is jansenmiranda@hotmail.com.

Fix je stage online bij SamSam

SamSam is een website waar gratis diensten vóór en dóór buurtbewoners geplaatst worden. Wil jij voor iemand de boodschappen doen, een lampje te vervangen, met een oudere op pad te gaan of simpelweg met iemand die eenzaam is te kaarten?

Als leerling van het Fioretti College kun je jouw Maatschappelijke Stage vinden via www.samsamveghel.nl. Je vindt dan altijd een stageplaats bij jou in de straat, wijk of dorp. Geen advertentie gevonden die jou aanspreekt? Plaats dan zelf een advertentie met daarin jouw aanbod. Dit kan van alles zijn, zo lang het past binnen de Maatschappelijke Stage. Je vindt binnen no-time een match!

Vind jij je stage via SamSam? Dan zorgt Samsam ervoor dat je stage-uren worden afgetekend, of degene bij wie jij jouw stage doet, doet dat. Je mag de stage ook met zijn tweeën doen. Als je reageert, schrijf er dan bij dat je van het Fioretti College bent.

Volg SamSam ook via Twitter en Facebook. Contactpersoon: Esther de Bie.

Promotieteam opzetten voor SamSam

SamSam is een website waar buurtbewoners diensten plaatsen. Dit kan van alles zijn: samen koken, een uitstapje maken, het uitlaten van de hond, het zoeken van een sportmaatje of oppasbaantje, een klusje in huis of hulp in de tuin.

De website www.samsamveghel.nl is onlangs online gegaan en kan nog veel meer bekendheid gebruiken. Daarom zoeken wij scholieren die mee helpen een promotieteam op te zetten. Wil jij jouw Maatschappelijke Stage vervullen door met dit idee aan de slag te gaan? Help mee denken hoe je jongeren zover krijgt dat zij reageren op advertenties, hoe zou jij hen enthousiast maken?

SamSam is een initiatief van Ons-welzijn. Zij zorgen ervoor dat je stage-uren worden afgetekend. Lijkt je een promotie team opzetten toch niet zo leuk? Kijk dan eens op www.samsamveghel.nl en reageer op een van de advertenties. De meesten gelden namelijk óók als Maatschappelijke Stage.

Volg SamSam ook via Twitter en Facebook. Contactpersoon: Esther de Bie.

Promotiefilmpje maken voor SamSam

SamSam is een website waar buurtbewoners diensten plaatsen. Dit kan van alles zijn: samen koken, een uitstapje maken, het uitlaten van de hond, het zoeken van een sportmaatje of oppasbaantje, een klusje in huis of hulp in de tuin.

De website www.samsamveghel.nl is onlangs online gegaan en kan nog veel meer bekendheid gebruiken. Daarom zoeken wij leerlingen die handig zijn met video- en audioapparatuur en die een promotiefilmpje van ongeveer 1 minuut kunnen maken, met daarin mensen die al gebruik maken van SamSam en waarin SamSam duidelijk naar voren komt. Wil jij jouw Maatschappelijke Stage vervullen door met dit promotiefilmpje aan de slag te gaan?

SamSam is een initiatief van Vivaan. Vivaan zorgt ervoor dat je stage-uren worden afgetekend. Lijkt je een promotiefilmpje toch niet zo leuk? Kijk dan eens op www.samsamveghel.nl en reageer op een van de advertenties. De meesten gelden namelijk óók als Maatschappelijke Stage.

Volg SamSam ook via Twitter en Facebook. Contactpersoon: Esther de Bie.