MaS - Leuke stageplekken

Op deze pagina vind je een aantal leuke vacatures voor de Maatschappelijke Stage. Je mag uiteraard ook zelf een leuke stageplek zoeken.  

Doe je MaS bij bouwdorp Veghel in Hout

Veghel in hout is een kindervakantieweek waar jaarlijks ruim 850 kinderen aan deelnemen. Samen met klasgenootjes, vriendjes/ vriendinnetjes bouwen de kinderen zelf een hut van pallets. In deze week kunnen ze ook deelnemen aan veel verschillende activiteiten zoals knutselen, workshops, maar ook veel verschillende luchtkussens. Elke dag bieden wij de kinderen een lunch en drinken aan. Kortom een super gave vakantieweek voor kinderen van 5 tm 13 jaar.

Om ervoor te zorgen dat de kinderen een onvergetelijke week krijgen, hebben wij vrijwilligers nodig die de kinderen helpen met bouwen, toezicht houden, activiteiten begeleiden, lunch verzorgen etc.

Als je bij ons stage wilt komen lopen dan mag je bij opgave doorgeven wat je leuk vindt om te doen, ook proberen we indien gewenst rekening te houden bij wie je wordt ingedeeld.  Leerlingen die de afgelopen jaren hebben meegeholpen kenmerken Veghel in Hout als erg gezellig, sfeervol, hard  werken maar zeker tijd voor een lolletje. Het mooiste is dat je al die kinderen en hun ouders zo ziet genieten. De waardering is dan ook enorm groot. Op vrijdag krijg je van ons direct de papieren mee naar huis en dat betekent dat je voor aanvang van leerjaar 3 al helemaal klaar bent met de MAS-stage ! 

Veghel in Hout is van 12 t/m 16 augustus 2024!

Meedoen? Volg de link naar de website van Veghel in Hout en vul het formulier in.

Fabrique Magnifique

Net als bij alle vorige edities is Fabrique Magnifique weer op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die graag in het kader van de maatschappelijke stage mee willen helpen op het prachtige festival Fabriek Magnifique in Meierijstad (Veghel). Het festival wordt dit jaar gehouden op 5, 6 en 7 juli maar zowel in de voorbereiding, de opbouw, de afbouw en met name natuurlijk op de festival dagen zoeken we vrijwilligers/maatschappelijk stagiaires. In deze flyer vind je alle informatie. 

 

Kindervakantieweek Uden (slabroekweek) zoekt jou!

Dit jaar is het thema; Kiki in Wonderland. De data is 12 t/m 15 augustus 2024.

De laatste week van de zomervakantie nemen wij de kinderen mee op avontuur. Vier dagen lang worden er spelletjes en andere leuke activiteiten in de prachtige bossen van Slabroek georganiseerd. Lekker de hele dag in de natuur zijn, nieuwe dingen ontdekken, leren samenwerken, op pad met je maatjes en wellicht weer nieuwe vriendschappen sluiten. Tijdens deze week zijn de kinderen spelenderwijs in beweging en heerlijk in de buitenlucht. Aan het einde van de dag zijn de kinderen moe en voldaan. Thuis nog even ontspannen, eten en op tijd naar bed, zodat ze de volgende dag weer klaar zijn voor nog meer plezier. Ideaal om een ultiem vakantiegevoel te kunnen beleven én om weer in het schoolritme te komen. 

Zit je in de eerste of het tweede jaar van het voortgezet onderwijs, dan kun je deelnemen aan de Vliegende Brigade (leeftijd t/m 13 jaar). Hulpleiding is vanaf 14 jaar. Om je aan te melden als leiding, moet je minimaal 16 jaar zijn! Hoe meer personen zich als leiding aanmelden, hoe meer kinderen wij kunnen inschrijven en hoe gezelliger het wordt! Dus neem je beste vriend(in) mee. Spoor anderen ook aan om deel te nemen aan "de Slabroekweek"

Meer info of aanmelden, ga naar www.slabroekweek.nl

Hopelijk tot ziens bij Kiki in Wonderland!

Maatschappelijke stage in het PieterBrueghelHuis

Het PieterBrueghelHuis is de thuisbasis voor de inwoners van Meierijstad op het gebied van ontmoeting en sociale contacten, positieve gezondheid en vitaliteit, in de breedste zin van het woord. Het sociale netwerk wat in het PieterBrueghelHuis ontstaat of groeit, draagt bij aan zorg voor elkaar, groeiend welzijn en verbinding. In onze huiskamer kun je dagelijks genieten van een vers kopje koffie, je kunt een praatje maken, een potje biljarten of een spelletje doen. Zonder afspraak kan iedereen binnenlopen en meedoen.

Onze vrijwilligers organiseren samen met de bezoekers allerlei activiteiten: van creatief bezig zijn, tuinieren, beweeglessen, houtbewerking, de kokerij tot samen zingen. Er is van alles mogelijk in ons huis. En er is altijd ruimte voor een goed idee.

Maatschappelijke stage

Invulling van de maatschappelijke stage kan bijvoorbeeld door gastheer/gastvrouw zijn, ontvangen bezoekers, verwijzen naar de diverse ruimtes, serveren koffie/thee, praatje maken, gezelschapsspelletje spelen, darten, samen tekenen/schilderen, haken/breien/borduren, creatief bezig zijn, meedoen met sport en/of beweegactiviteiten, gewoon gezellig kletsen, samen in de tuin/moestuin werken, jeu-de-boules spelen, klussen in de werkplaats, persoonlijke aandacht voor een ander. Mogelijk hebben jullie ook prachtige ideeën die bij het PieterBrueghelHuis gerealiseerd kunnen worden.

Openingstijden

Het PieterBrueghelHuis is van maandag tot en met donderdag geopend van 9.30 tot 16.00 uur, op vrijdag van 9.30 tot 13.00 uur en op zaterdag van 9.30 to 11.30 uur. Ook zijn wij regelmatig op zondag geopend van 13.30 tot 16.30 uur.

Contactgegevens

Ga eens in overleg met onze coördinatoren Karin Cornelissen en Trudy van Daatselaar. Tijdens het gesprek zul je ontdekken dat er veel uitdagende mogelijkheden zijn binnen en buiten het PieterBrueghelHuis. Stuur een mailtje naar info@pieterbrueghelhuis.nl, bel naar 0413-395280 of loop gewoon eens binnen. Kijk voor meer informatie op onze website: www.pieterbrueghelhuis.nl.

JJC Erp zoekt creatieve jongeren

Een onderdeel van het Jeugd en Jongeren Centrum (JJC) in Erp is de ZondagMiddagGroep (ZMG). De ZMG organiseert knutsel/spelprogramma’s en carnaval voor de kinderen van groep 2 t/m 8 in de maanden vanaf september t/m april.

Op zondagochtend kun jij jouw maatschappelijke stage al starten door mee te helpen met alles klaar te zetten voor de knutselmiddag. ’s Middags begeleid je dan de kinderen bij het maken van hun knutselwerkjes. Elke middag heeft een thema, dus telkens zijn het andere knutselwerkjes die de basisschoolkinderen tussen 14.00 en 16.00 uur kunnen maken. Dit seizoen hopen we o.a. de thema’s Sint, Kerst, Heel JJC bakt en Pasen te kunnen aanbieden. Jij helpt de kinderen bij het knippen, plakken, zagen en/of timmeren. 

Een andere mogelijkheid voor jouw maatschappelijke stage is het begeleiden van de carnavalsactiviteiten. Denk aan samen met de kinderen hossen of hen helpen bij het kopen van drinken of snoepjes.

Ga jij volgend jaar een maatschappelijke stage doen? Dan kun je dus op zondagochtend en -middag terecht bij JJC in Erp. Kies je voor zondagmiddag dan help je mee van 13.30 tot 16.30 uur. Je kunt ook kiezen voor de carnavalsavonden.

  • 12 november 2023 Sint
  • 10 december 2023 Kerst
  • 14 januari 2024 Heel JJC bakt
  • 11, 12 en 13 februari 2024 Carnaval
  • 10 maart 2024 Pasen
  • 7 april 2024 Apenkooi in Ter Aa

Lijkt het je leuk om basisschoolkinderen te begeleiden? Stuur dan een e-mail naar zmg@jjc-erp.nl. Kijk voor meer info op: www.jjc-erp.nl.

                              

 

MaS bij Kindervakantieweek Erp-Keldonk-Boerdonk

Eén onderdeel van het JJC (Jeugd en Jongeren Centrum) in Erp is de Kindervakantieweek Erp-Keldonk-Boerdonk. Al tientallen jaren organiseert het JJC een kindervakantieweek voor de kinderen van groep 2 t/m 8 uit Erp, Keldonk en Boerdonk. Sinds 2022 is dit voor kinderen van groep 2 t/m 13 jaar.  KVW vindt altijd plaats van in de eerste week van de basisschoolvakantie in de Goorse Bossen in Erp. Voor 2024 zal dit zijn van 9 t/m 12 juli. Alle dagen starten wij om 9.30 uur. De dagen eindigen omstreeks 16.15 uur. Op vrijdag eindigt de dag om 13.30 uur. Voor de MAS stage kun je ook op maandag 8 juli terecht om te helpen met alles klaar te zetten voor de start op dinsdag en op vrijdagmiddag kun je ons helpen met alles klaarmaken voor de afsluiting van KVW. Deze vindt plaats van 19.00 tot 22.00 uur. Ook daarbij kun je helpen en dus je MAS-stage-uren vervullen. Afhankelijk van je leeftijd wordt je ingedeeld bij een taak/groep. Ben je 14 jaar dan wordt je ingedeeld bij de begeleiding van een spel en mogelijk begeleiden van groep 2. Ben je 15 jaar of ouder dan wordt je ingedeeld bij een spel (als dat je voorkeur is) of bij het begeleiden van groep 3, 4, 5 of 6. Voor meer informatie kun je kijken op de website van het Jeugd en Jongerencentrum Erp http://jjc-erp.nl/ onder het kopje kindervakantieweek. Te zijner tijd zal de informatie worden geüpdatet. 

We zien je graag in de Goorse Bossen in Erp van 9 t/m 12 juli 2024! 

     

Wil jij graag stage lopen in een jong dynamisch team?

Ben jij graag actief bezig? Houd je van het verzorgen van dieren, van samenwerken in een leuk team en van variatie in werkzaamheden? Dan mag je op het bedrijf Heijderhoeve in Heeswijk-Dinther meelopen met een begeleider. Je leert zorgen voor jonge dieren bij de moeder en samenwerken met andere jonge mensen. Je draagt verantwoordelijkheid door op tijd te komen en ervaart wat werken nu eigenlijk inhoudt. Om een indruk te krijgen kun je ons al virtueel ontmoeten op www.heijderhoeve.nl

Als je jouw Maatschappelijke Stage bij ons loopt, dan zorgen wij voor een welkom, een droge en warme werkomgeving, werkkleding, schone kantines met warme dranken en wifi én schone sanitaire voorzieningen. Samen met jou creëren we een leuke werksfeer!

Via e-learning kun je nog van alles nalezen en kunnen je ouders zien wat je allemaal leert.

Wil je graag meer informatie? Neem dan contact op met Helma v.d. Heijden. Het telefoonnummer is 0413-229900, het mobiele nummer is 06-22601757, het e-mailadres is info@heijderhoeve.nl en de website is www.heijderhoeve.nl.

Wil jij met onze cliënten iets gezelligs ondernemen?

Binnen de woonlocatie Meierij 44 in Sint-Oedenrode van Stichting Dichterbij wonen zes tal cliënten met een verstandelijke beperking. Drie hiervan kunnen helaas geen volledige dagbesteding meer volgen. Zij vinden het wel heel erg fijn om iets samen met iemand een activiteit te doen, zoals wandelen, muziek maken en luisteren, boodschapjes halen bij de winkel, knutselen, handmassage, de krant voorgelezen krijgen of fietsen op een duofiets. Twee cliënten kunnen niet meer praten en alle drie zitten ze in een rolstoel. De tijden zijn tussen 11.00 en 16.00 uur. Zou jij het leuk vinden om iets gezelligs met deze cliënten te ondernemen voor jouw maatschappelijke stage of wil je meer weten? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 06-11795920.

Meehelpen in Jeugdhonk in Vorstenbosch

In het jeugdhonk 'de 12:15' in Vorstenbosch worden eenmaal per maand activiteiten georganiseerd voor jongeren tussen de 12 en 15 jaar. Bij het gebouw aan de Tipweg in Vorstenbosch kan gevoetbald worden en is er ruimte voor andere activiteiten. Met een klein team van verschillende leeftijden proberen we ieder seizoen weer leuke activiteiten te verzinnen. Gemiddeld komen op deze avonden tussen 20.00 en 22.30 uur zo'n 30 à 40 jongeren. Lijkt het je leuk om mee activiteiten te verzinnen en te organiseren? Spreekt deze leeftijdscatergorie je aan? Heb je vragen en wil je meer weten? Neem contact op met de Kwartovertwaalf via kwartovertwaalf@live.nl en wij nemen contact met je op.

MaS bij Stichting Ranja; KinderVakantieWeek Heeswijk-Dinther en Loosbroek

Stichting Ranja organiseert jaarlijks een KinderVakantieWeek voor de basisschoolkinderen van Heeswijk-Dinther en Loosbroek. Dit jaar zal de KinderVakantieWeek plaatsvinden van maandag 12 augustus tot en met vrijdag 16 augustus. Ze zijn hiervoor op zoek naar maatschappelijke stagiaires en vrijwilligers die willen helpen. M.b.t. de maatschappelijke stage verwachten ze van de leerlingen dat ze de gehele week, van maandag t/m vrijdag, aanwezig zullen zijn. 

Meer informatie in deze poster of via de  www.stichting-ranja.nl

MaS bij Schatgraven

 

Meer informatie vind je op www.schatgraven.org