MaS - Leuke stageplekken

Op deze pagina vind je een aantal leuke vacatures voor de Maatschappelijke Stage. Je mag uiteraard ook zelf een leuke stageplek zoeken. Als je daar zelf echt niet uitkomt dan kun je contact opnemen met Angelique Vriends. Zij verricht al jaren vrijwilligerswerk in onze regio, heeft een paar jaar de Maatschappelijke Stages ondersteund en heeft alle organisaties en verenigingen goed in beeld. Ze kan je helpen om een stageplek te vinden die bij jou past. Dus als je zelf al je best hebt gedaan en je kunt niks vinden, stuur dan een mailtje naar avriends@kpnmail.nl.

Doe je MaS bij bouwdorp Veghel in Hout

Doe je MaS bij Veghel in Hout. Kom jij meehelpen in ons gezellige team van vrijwilligers? Dan zie jij elke dag 800 lachende gezichtjes! Help jij graag mee met hutten bouwen? Begeleid jij graag de activiteiten of spelletjes? Of verzorg jij graag het eten en drinken van alle deelenemende kinderen? Maak dan een keuze uit de twee Fioretti-pakketten:

Pakket A

 • Zondag 29 augustis rondleiding en kennismaking
 • Eén hele dag naar keuze meehelpen (dinsdag, woensdag of donderdag)
 • Vrijdag 3 september opruimen

Pakket B

 • Zondag 29 augustis rondleiding en kennismaking
 • Twee ochtenden naar keuze meehelpen (dinsdagmorgen, woensdagmorgen of donderdagmorgen)
 • Vrijdag 3 september opruimen

Meer informatie
Meer informatie vind je op onze website www.veghel-in-hout.nl. Klik hier om de flyer te downloaden. Meld je nu aan!

Maatschappelijke stage in het PieterBrueghelHuis

Het PieterBrueghelHuis is een ontmoetingshuis, een huiselijke plek, waar je geluk kunt halen en brengen en waar je door ontmoeting en uiteenlopende activiteiten een fijne tijd hebt. We zijn er voor alle burgers van de gemeente Meierijstad. Jong en oud is van harte welkom. In onze huiskamer kun je dagelijks genieten van een vers kopje koffie, je kunt een praatje maken, een potje biljarten of een spelletje doen. Zonder afspraak kan iedereen binnenlopen en meedoen.

Onze vrijwilligers organiseren samen met de bezoekers allerlei activiteiten: van creatief bezig zijn, tuinieren, beweeglessen, houtbewerking, de kokerij tot samen zingen. Er is van alles mogelijk in ons huis en er is altijd ruimte voor een goed idee.

Positief effect
Een ontmoetingsplek zoals het PieterBrueghelHuis heeft een positief effect op het welbevinden van haar bezoekers. Waar de een activiteit zoekt, heeft de ander juist behoefte aan rust en ontspanning. In het PieterBrueghelHuis kan het allemaal.

Maatschappelijke stage
Invulling van de maatschappelijke stage kan bijvoorbeeld door gastheer/gastvrouw zijn, ontvangen bezoekers, verwijzen naar de diverse ruimtes, serveren koffie/thee, praatje maken, gezelschapsspelletje spelen, darten, samen tekenen/schilderen, haken/breien/borduren, creatief bezig zijn, gewoon gezellig kletsen, samen in de tuin/moestuin werken, jeu-de-boules spelen, klussen in de werkplaats, persoonlijke aandacht voor een ander. Mogelijk hebben jullie ook prachtige ideeën die bij het PieterBrueghelHuis gerealiseerd kunnen worden.

Openingstijden
Het PieterBrueghelHuis is van maandag tot en met donderdag geopend van 9.30 tot 16.00 uur, op vrijdag van 9.30 tot 13.00 uur en op zaterdag van 9.30 to 11.30 uur. Ook zijn wij de tweede zondag van de maand geopend van 13.30 tot 16.00 uur.

Contactgegevens
Ga eens in overleg met onze coördinatoren Karin Cornelissen, Trudy van Daatselaar of Mirjam Kooistra. Tijdens het gesprek zul je ontdekken dat er veel uitdagende mogelijkheden zijn binnen en buiten het PieterBrueghelHuis. Stuur een mailtje naar info@pieterbrueghelhuis.nl, bel naar 0413-395280 of loop gewoon eens binnen. Kijk voor meer informatie op onze website: www.pieterbrueghelhuis.nl.

JJC Erp zoekt creatieve jongeren

Een onderdeel van het Jeugd en Jongeren Centrum (JJC) in Erp is de ZondagMiddagGroep (ZMG). De ZMG organiseert knutsel/spelprogramma’s en carnaval voor de kinderen van groep 2 t/m 8 in de maanden vanaf september t/m april.

Op zondagochtend kun jij jouw maatschappelijke stage al starten door mee te helpen met alles klaar te zetten voor de knutselmiddag. ’s Middags begeleid je dan de kinderen bij het maken van hun knutselwerkjes. Elke middag heeft een thema, dus telkens zijn het andere knutselwerkjes die de basisschoolkinderen tussen 14.00 en 16.00 uur kunnen maken.

Dit seizoen hopen we o.a. de thema’s Herfst, Sint, Kerst, Winter en Pasen te kunnen aanbieden. Jij helpt de kinderen bij het knippen, plakken, zagen en/of timmeren.

Een andere mogelijkheid voor jouw maatschappelijke stage is het begeleiden van de carnavalsactiviteiten. Denk aan samen met de kinderen hossen of hen helpen bij het kopen van drinken of snoepjes.

Ga jij volgend jaar een maatschappelijke stage doen? Dan kun je dus op zondagochtend en -middag terecht bij JJC in Erp. Kies je voor zondagmiddag dan help je mee van 13.30 tot 16.30 uur. Je kunt ook kiezen voor de carnavalsavonden. Onder voorbehoud dat weer activiteiten mogen/kunnen organiseren, zijn de data:

 • 17 oktober 2021
 • 7 november 2021
 • 12 december 2021
 • 19 januari 2022
 • 27 en 28 februri 2022 (carnaval)
 • 1 maart 2022
 • 20 maart 2022
 • 10 april 2022.

Lijkt het je leuk om basisschoolkinderen te begeleiden? Stuur dan een e-mail naar zmg@jjc-erp.nl. Kijk voor meer info op: www.jjc-erp.nl.

Wil jij graag stage lopen in een jong dynamisch team?

Ben jij graag actief bezig? Houd je van het verzorgen van dieren, van samenwerken in een leuk team en van variatie in werkzaamheden? Dan mag je op het bedrijf Heijderhoeve Agro Products in Heeswijk-Dinther meelopen met een begeleider.

Je leert zorgen voor jonge dieren bij de moeder en samenwerken met andere jonge mensen. Je draagt verantwoordelijkheid door op tijd te komen en ervaart wat werken nu eigenlijk inhoudt.

Als je jouw Maatschappelijke Stage bij ons loopt, dan zorgen wij voor een droge en warme werkomgeving, werkkleding, schone kantines met warme dranken en wifi én schone sanitaire voorzieningen. Samen met jou creëren we een leuke werksfeer!

Via e-learning kun je nog van alles nalezen en kunnen je ouders zien wat je allemaal leert.

Wil je graag meer informatie? Neem dan contact op met Helma v.d. Heijden. Het telefoonnummer is 0413-229900, het mobiele nummer is 06-22601757, het e-mailadres is info@heijderhoeve.nl en de website is www.heijderhoeve.nl.

Wil jij met onze cliënten iets gezelligs ondernemen?

Binnen de woonlocatie Meierij 44 in Sint-Oedenrode van Stichting Dichterbij wonen zes tal cliënten met een verstandelijke beperking. Drie hiervan kunnen helaas geen volledige dagbesteding meer volgen. Zij vinden het wel heel erg fijn om iets samen met iemand een activiteit te doen, zoals wandelen, muziek maken en luisteren, boodschapjes halen bij de winkel, knutselen, handmassage, de krant voorgelezen krijgen of fietsen op een duofiets. Twee cliënten kunnen niet meer praten en alle drie zitten ze in een rolstoel. De tijden zijn tussen 11.00 en 16.00 uur. Zou jij het leuk vinden om iets gezelligs met deze cliënten te ondernemen voor jouw maatschappelijke stage of wil je meer weten? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 06-11795920.

Meehelpen in Jeugdhonk in Vorstenbosch

In het jeugdhonk 'de 12:15' in Vorstenbosch worden eenmaal per maand activiteiten georganiseerd voor jongeren tussen de 12 en 15 jaar. Bij het gebouw aan de Tipweg in Vorstenbosch kan gevoetbald worden en is er ruimte voor andere activiteiten. Met een klein team van verschillende leeftijden proberen we ieder seizoen weer leuke activiteiten te verzinnen. Gemiddeld komen op deze avonden tussen 20.00 en 22.30 uur zo'n 30 à 40 jongeren. Lijkt het je leuk om mee activiteiten te verzinnen en te organiseren? Spreekt deze leeftijdscatergorie je aan? Heb je vragen en wil je meer weten? Neem contact op met de Kwartovertwaalf via kwartovertwaalf@live.nl en wij nemen contact met je op.

Enthousiaste jongelui gezocht voor Frisparty's in Uden

Frisparty's, heb jij daar al ooit van gehoord? Frisparty's worden georganiseerd in Uden voor de jeugd van groep 6-7 en 8 van verschillende basisscholen in de Bitswijk in het nieuwe wijkcentrum Muzerijk. Deze party's worden om de 6 tot 8 weken georganiseerd door vijf vrijwilligers voor ruim vijftig enthousiaste kinderen.
 
We willen deze basisschoolkinderen een onbezorgde uitgaansavond geven. Ze krijgen de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen. Dat werkt weer positief door op de middelbare school. Ze leren zo ook spelenderwijs omgaan met uitgaan.

Op de vrijdagavonden tussen 19.00 en 21.30 uur schenken we natuurlijk géén alcohol. De Frisparty's worden meestal opgeluisterd door een echte DJ, aangevuld met een DJ in wording van de betrokken scholen.

We zoeken leerlingen van de middelbare school die graag hun maatschappelijke stage willen doen tijdens deze avonden. De werkzaamheden zijn heel divers:

 • Bedenken, organiseren en voorbereiden van de party's
 • Versieren en aankleden van de ruimte
 • Drank schenken en verkoop van versnaperingen
 • Meehelpen met en begeleiden van de spelen
 • Toezien op een ordelijk en gezellig verloop

Wij zoeken naar enthousiast jongens en meisjes die graag met deze doelgroep omgaan, de handen uit de mouwen willen steken en opgewassen zijn tegen wat leven in de brouwerij. We starten vaak al tussen 17.30 en 18.00 uur om de ruimte in te richten, te versieren en gezellig te maken. Na de Frisparty ruim je natuurlijk ook even mee op.

We hebben een tiental Frisparty's per jaar. Uiteraard wordt er niet van je verwacht dat je alle Frisparty's meehelpt. Daarover kun je afspraken maken. Wij zouden heel blij zijn met enkele enthousiaste jongelui, die dicht bij deze doelgroep staan. Het is superleuk vrijwilligerswerk.

Voor meer informatie of aanmelding kun je contact opnemen met Miranda Mickers, penningmeester van de Frisparty's. Haar e-mailadres is jansenmiranda@hotmail.com.

Fix je stage online bij SamSam

SamSam is een website waar gratis diensten vóór en dóór buurtbewoners geplaatst worden. Wil jij voor iemand de boodschappen doen, een lampje te vervangen, met een oudere op pad te gaan of simpelweg met iemand die eenzaam is te kaarten?

Als leerling van het Fioretti College kun je jouw Maatschappelijke Stage vinden via www.samsamveghel.nl. Je vindt dan altijd een stageplaats bij jou in de straat, wijk of dorp. Geen advertentie gevonden die jou aanspreekt? Plaats dan zelf een advertentie met daarin jouw aanbod. Dit kan van alles zijn, zo lang het past binnen de Maatschappelijke Stage. Je vindt binnen no-time een match!

Vind jij je stage via SamSam? Dan zorgt Samsam ervoor dat je stage-uren worden afgetekend, of degene bij wie jij jouw stage doet, doet dat. Je mag de stage ook met zijn tweeën doen. Als je reageert, schrijf er dan bij dat je van het Fioretti College bent.

Volg SamSam ook via Twitter en Facebook. Contactpersoon: Esther de Bie.

Promotieteam opzetten voor SamSam

SamSam is een website waar buurtbewoners diensten plaatsen. Dit kan van alles zijn: samen koken, een uitstapje maken, het uitlaten van de hond, het zoeken van een sportmaatje of oppasbaantje, een klusje in huis of hulp in de tuin.

De website www.samsamveghel.nl is onlangs online gegaan en kan nog veel meer bekendheid gebruiken. Daarom zoeken wij scholieren die mee helpen een promotieteam op te zetten. Wil jij jouw Maatschappelijke Stage vervullen door met dit idee aan de slag te gaan? Help mee denken hoe je jongeren zover krijgt dat zij reageren op advertenties, hoe zou jij hen enthousiast maken?

SamSam is een initiatief van Ons-welzijn. Zij zorgen ervoor dat je stage-uren worden afgetekend. Lijkt je een promotie team opzetten toch niet zo leuk? Kijk dan eens op www.samsamveghel.nl en reageer op een van de advertenties. De meesten gelden namelijk óók als Maatschappelijke Stage.

Volg SamSam ook via Twitter en Facebook. Contactpersoon: Esther de Bie.

Promotiefilmpje maken voor SamSam

SamSam is een website waar buurtbewoners diensten plaatsen. Dit kan van alles zijn: samen koken, een uitstapje maken, het uitlaten van de hond, het zoeken van een sportmaatje of oppasbaantje, een klusje in huis of hulp in de tuin.

De website www.samsamveghel.nl is onlangs online gegaan en kan nog veel meer bekendheid gebruiken. Daarom zoeken wij leerlingen die handig zijn met video- en audioapparatuur en die een promotiefilmpje van ongeveer 1 minuut kunnen maken, met daarin mensen die al gebruik maken van SamSam en waarin SamSam duidelijk naar voren komt. Wil jij jouw Maatschappelijke Stage vervullen door met dit promotiefilmpje aan de slag te gaan?

SamSam is een initiatief van Vivaan. Vivaan zorgt ervoor dat je stage-uren worden afgetekend. Lijkt je een promotiefilmpje toch niet zo leuk? Kijk dan eens op www.samsamveghel.nl en reageer op een van de advertenties. De meesten gelden namelijk óók als Maatschappelijke Stage.

Volg SamSam ook via Twitter en Facebook. Contactpersoon: Esther de Bie.