Nieuws

Nieuwe editie van de schoolkrant

Nieuwe editie van de schoolkrant

Tijdens de talenturen in de onderbouw kunnen de leerlingen dit schooljaar ook kiezen voor de workshop Schoolkrant. Meneer Emons begeleidt deze workshop. De leerlingen zijn fanatiek aan de slag gegaan. Inmiddels is de eerste digitale schoolkrant gereed.

Bowlen met de leerlingenraad

Bowlen met de leerlingenraad

Onlangs is de leerlingenraad van het Fioretti College op stap geweest met hun begeleiders mevrouw Den Otter en meneer Van de Ven. Het doel was om elkaar beter te leren kennen. Er werd in Uden fanatiek gebowld door Emir, Emar, Iris, Kuba, Sophie en Mattis. Daar bleek Mattis duidelijk de sterkste en dat werd beloond met een leuk en lekker prijsje. Daarna is de groep tegenover de bowlingbaan bij de Italiaan lekkere pizza’s en pasta’s gaan eten. Het was echt heel gezellig!

Leesoffensief op het Fioretti College

Leesoffensief op het Fioretti College

Series kijken doen we bijna allemaal, maar we nemen niet altijd de tijd om een boek te pakken en lekker te gaan zitten lezen. En dat terwijl lezen juist zo ontzettend fijn kan zijn en ook heel belangrijk is voor de ontwikkeling van ons brein, zeker als het gaat om het puberbrein.

Het schoolrestaurant is weer open

Het schoolrestaurant is weer open

Het schoolrestaurant is weer geopend! Iedereen die dat wil, kan zich voor een leuke prijs in een mooie ambiance culinair laten verwennen door onze enthousiaste leerlingen. Tijdens uw bezoek hanteren we de nog geldende richtlijnen van het RIVM.

Online presentaties voor ouders afdeling PrO

Online presentaties voor ouders afdeling PrO

Vanwege de nog geldende corona-maatregelen zijn de algemene ouderavonden voor leerjaar 2-3-4-5 van onze afdeling praktijkonderwijs (PrO) digitale presentaties. Elk leerjaar heeft een eigen ingesproken presentatie. In dit nieuwsbericht vindt u de juiste links.

Les over duurzaamheid en circulair bouwen

Les over duurzaamheid en circulair bouwen

Het Fioretti College had donderdag 16 september de primeur met de Ecomobiel Meierijstad. De Ecomobiel is een verrijdbaar en duurzaam Tiny House. Het is bedoeld voor educatieve doeleinden.

Huren of kopen van een laptop

Huren of kopen van een laptop

Eerstejaars basis-, kader- en mavo-leerlingen starten op het Fioretti College met blended learning. Dat staat voor een mix van leerstijlen, waarbij enerzijds moderne media (ict) ingezet worden en anderzijds de vertrouwde (werk)boeken gebruikt worden. Voor deze vorm van gecombineerd leren is een eigen laptop (notebook) onmisbaar. Er wordt van leerlingen verwacht dat ze daarmee op school en thuis gaan werken.

Boeken schooljaar 2021-2022 bestellen

Boeken schooljaar 2021-2022 bestellen

Ga jij komend schooljaar voor het eerst naar het Fioretti College als nieuwe eerstejaars leerling of als zij-instromer? Of start je in een hoger leerjaar? Bestel dan vóór maandag 26 juli 2021 je gratis schoolboeken!

BWI-leerlingen gestart met veiligheidsweek

BWI-leerlingen gestart met veiligheidsweek

De eerste week van het nieuwe schooljaar stond voor alle derdejaars BWI-leerlingen in het teken van veiligheid. Dat is prioriteit nummer één op de afdeling Bouwen, Wonen & Interieur. Tijdens de veiligheidsweek maakten de leerlingen kennis alle facetten die te maken hebben met dit thema.

Schoolvakanties 2021-2022 bekend

Schoolvakanties 2021-2022 bekend

De schoolvakanties voor het nieuwe schooljaar 2021-2022 zijn officieel vastgesteld. Om extra duidelijkheid te verschaffen, staan hieronder niet alleen de schoolvakanties van het nieuwe schooljaar vermeld, maar ook de resterende schoolvakanties van het lopende schooljaar 2020-2021. Noteer de data alvast in uw agenda, zodat u er rekening mee kunt houden in uw (vakantie)planning. Natuurlijk zijn de vakantieroosters het gehele jaar door te downloaden via deze website. Zo kunt u altijd even checken hoe het ook alweer zit.

Start nieuwe schooljaar PrO en vmbo

Start nieuwe schooljaar PrO en vmbo

Het nieuwe schooljaar 2021-2022 gaat op maandag 6 september van start. Alle PrO-, basis-, kader- en mavo-leerlingen worden 's middags op school verwacht. Het tijdstip verschilt per afdeling en per leerjaar. We hebben de tijden overzichtelijk onder elkaar gezet. We hopen alle leerlingen aanstaande maandagmiddag te mogen begroeten!

Expo Break Out Hero op de Noordkade

Expo Break Out Hero op de Noordkade

Phoenix Cultuur initieerde een bijzonder project om jongeren van 12-18 jaar uit Meierijstad een hart onder de riem te steken: ontwerp jouw ‘Break Out Hero’ en geef hiermee jouw gevoelens de ruimte.

Historisch hoog slagingspercentage

Historisch hoog slagingspercentage

We zijn er even stil van. De slagingspercentages zagen er na het tweede tijdvak al erg goed uit, maar dat we na het derde tijdvak op 99,7% uit zouden komen, is ongekend. Slechts één kader-leerling is definitief gezakt. Onze basis-leerlingen scoorden in de afgelopen jaren al 100%, maar dit jaar behaalden onze mavo-leerlingen diezelfde score.

Zelftesten na terugkeer uit vakantiegebied

Zelftesten na terugkeer uit vakantiegebied

Helaas hebben we wereldwijd te maken met nieuw virusvarianten. Sommige vakantiegangers dragen deze variant bij zich na terugkeer uit vakantiegebieden. Het RIVM adviseert om bij terugkeer van een buitenlandse vakantie een zelftest te gebruiken.

Bereikbaarheid tijdens de zomervakantie

Bereikbaarheid tijdens de zomervakantie

Het is zomervakantie van maandag 26 juli tot en met vrijdag 3 september. Het schoolgebouw is gesloten tot en met dinsdag 31 augustus. Enkel in noodgevallen kunt u contact opnemen met onze algemeen directeur.

Feestelijke Drive Thru diploma-uitreiking

Feestelijke Drive Thru diploma-uitreiking

Hoe organiseer je een veilige en toch onvergetelijke diploma-uitreiking in deze coronatijd? Het Fioretti College stond, net als alle andere scholen in Nederland, voor die uitdaging. Met de nodige creativiteit werd het toch een feestelijke happening.

Boot van afdeling PRO officieel te water

Boot van afdeling PRO officieel te water

Op vrijdag 22 juli is onder luid gejuich van de leerlingen en ouders de boot van de afdeling PrO gedoopt en te water gelaten in het Veghelse binnenmeer aan het Visven. Een moment waar lang naar was uitgekeken. Aan de boot is, met de nodige vertraging door corona, anderhalf jaar fanatiek gebouwd.

The Masked Singer Show groot succes

The Masked Singer Show groot succes

Na wekenlange voorbereiding was het op dinsdag 13 juli zover: The Masked Singer Show. Deze activiteit was de jaarafsluiting voor onze onderbouwleerlingen en hun mentoren. Zes gemaskerde werknemers van de school zongen elk twee nummers tijdens een liveshow, die corona-proof gestreamd werd in de klassen en gepresenteerd werd door leerlingen. Aan alle klassen de taak om te raden wie er verborgen zaten achter de maskers.

PrO-leerlingen behalen groen-certificaten

PrO-leerlingen behalen groen-certificaten

Op onze afdeling pratijkonderwijs (PrO) hebben dit jaar 22 leerlingen diverse groen-certificaten behaald. Ze ontvingen de certificaten o.a. voor het goed kunnen hanteren van een bladblazer, heggenschaar en/of bosmaaier. Als je professioneel met machines werkt, moet je geschoold zijn en kunnen aantonen dat je instructie hebt gehad en veilig kunt werken. Dat hebben deze leerlingen laten zien tijdens de trainingen en daarvoor verdienen ze een groot compliment!

Feestelijke Drive Thru diploma-uitreiking PrO

Feestelijke Drive Thru diploma-uitreiking PrO

Op donderdag 8 juli organiseerde de afdeling PrO een Drive Thru voor de geslaagde leerlingen en hun ouders/verzorgers. Een lange stoet auto's maakte een feestelijke route over de parkeerplaats van de school. Dat gebeurde in verschillende tijdsblokken. Op deze manier konden de leerlingen hun welverdiende diploma op een leuke en tevens veilige manier in ontvangst nemen.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid en privacybeleid.