Nieuws

Feestelijke Drive Thru diploma-uitreiking

Feestelijke Drive Thru diploma-uitreiking

Hoe organiseer je een veilige en toch onvergetelijke diploma-uitreiking in deze coronatijd? Het Fioretti College stond, net als alle andere scholen in Nederland, voor die uitdaging. Met de nodige creativiteit werd het toch een feestelijke happening.

Expo Break Out Hero op de Noordkade

Expo Break Out Hero op de Noordkade

Phoenix Cultuur initieerde een bijzonder project om jongeren van 12-18 jaar uit Meierijstad een hart onder de riem te steken: ontwerp jouw ‘Break Out Hero’ en geef hiermee jouw gevoelens de ruimte.

Boeken schooljaar 2021-2022 bestellen

Boeken schooljaar 2021-2022 bestellen

Ga jij komend schooljaar voor het eerst naar het Fioretti College als nieuwe eerstejaars leerling of als zij-instromer? Of start je in een hoger leerjaar? Bestel dan vóór maandag 26 juli 2021 je gratis schoolboeken!

Huren of kopen van een laptop

Huren of kopen van een laptop

Eerstejaars basis-, kader- en mavo-leerlingen starten op het Fioretti College met blended learning. Dat staat voor een mix van leerstijlen, waarbij enerzijds moderne media (ict) ingezet worden en anderzijds de vertrouwde (werk)boeken gebruikt worden. Voor deze vorm van gecombineerd leren is een eigen laptop (notebook) onmisbaar. Er wordt van leerlingen verwacht dat ze daarmee op school en thuis gaan werken.

Boot van afdeling PRO officieel te water

Boot van afdeling PRO officieel te water

Op vrijdag 22 juli is onder luid gejuich van de leerlingen en ouders de boot van de afdeling PrO gedoopt en te water gelaten in het Veghelse binnenmeer aan het Visven. Een moment waar lang naar was uitgekeken. Aan de boot is, met de nodige vertraging door corona, anderhalf jaar fanatiek gebouwd.

Historisch hoog slagingspercentage

Historisch hoog slagingspercentage

We zijn er even stil van. De slagingspercentages zagen er na het tweede tijdvak al erg goed uit, maar dat we na het derde tijdvak op 99,7% uit zouden komen, is ongekend. Slechts één kader-leerling is definitief gezakt. Onze basis-leerlingen scoorden in de afgelopen jaren al 100%, maar dit jaar behaalden onze mavo-leerlingen diezelfde score.

Schoolvakanties 2021-2022 bekend

Schoolvakanties 2021-2022 bekend

De schoolvakanties voor het nieuwe schooljaar 2021-2022 zijn officieel vastgesteld. Om extra duidelijkheid te verschaffen, staan hieronder niet alleen de schoolvakanties van het nieuwe schooljaar vermeld, maar ook de resterende schoolvakanties van het lopende schooljaar 2020-2021. Noteer de data alvast in uw agenda, zodat u er rekening mee kunt houden in uw (vakantie)planning. Natuurlijk zijn de vakantieroosters het gehele jaar door te downloaden via deze website. Zo kunt u altijd even checken hoe het ook alweer zit.

The Masked Singer Show groot succes

The Masked Singer Show groot succes

Na wekenlange voorbereiding was het op dinsdag 13 juli zover: The Masked Singer Show. Deze activiteit was de jaarafsluiting voor onze onderbouwleerlingen en hun mentoren. Zes gemaskerde werknemers van de school zongen elk twee nummers tijdens een liveshow, die corona-proof gestreamd werd in de klassen en gepresenteerd werd door leerlingen. Aan alle klassen de taak om te raden wie er verborgen zaten achter de maskers.

PrO-leerlingen behalen groen-certificaten

PrO-leerlingen behalen groen-certificaten

Op onze afdeling pratijkonderwijs (PrO) hebben dit jaar 22 leerlingen diverse groen-certificaten behaald. Ze ontvingen de certificaten o.a. voor het goed kunnen hanteren van een bladblazer, heggenschaar en/of bosmaaier. Als je professioneel met machines werkt, moet je geschoold zijn en kunnen aantonen dat je instructie hebt gehad en veilig kunt werken. Dat hebben deze leerlingen laten zien tijdens de trainingen en daarvoor verdienen ze een groot compliment!

Feestelijke Drive Thru diploma-uitreiking PrO

Feestelijke Drive Thru diploma-uitreiking PrO

Op donderdag 8 juli organiseerde de afdeling PrO een Drive Thru voor de geslaagde leerlingen en hun ouders/verzorgers. Een lange stoet auto's maakte een feestelijke route over de parkeerplaats van de school. Dat gebeurde in verschillende tijdsblokken. Op deze manier konden de leerlingen hun welverdiende diploma op een leuke en tevens veilige manier in ontvangst nemen.

Zelftesten na terugkeer uit vakantiegebied

Zelftesten na terugkeer uit vakantiegebied

Helaas hebben we wereldwijd te maken met nieuw virusvarianten. Sommige vakantiegangers dragen deze variant bij zich na terugkeer uit vakantiegebieden. Het RIVM adviseert om bij terugkeer van een buitenlandse vakantie een zelftest te gebruiken.

Wel of geen zorgtechnologie?

Wel of geen zorgtechnologie?

Onlangs verzorgde TechKicks een leuke inspiratieworkshop over zorgtechnologie voor alle derde- en vierdejaars leerlingen Zorg & Welzijn. Naar aanleiding van de workshop hebben de leerlingen een les gevolgd uit de Burgerschapsestafette. Tijdens deze multimediale les kregen ze nog meer inzicht in de nieuwste technologieën, maar praatten ook door over het menselijke aspect, dat in de zorg belangrijk is.

Hoe verspillingsvrij ben jij?

Hoe verspillingsvrij ben jij?

In de week van 7 tot en met 13 september wordt in heel Nederland de Verspillingsvrije Week gehouden. Ook op de beide middelbare scholen in Veghel zal daarvoor de nodige aandacht zijn.

Examenresultaten zijn fantastisch

Examenresultaten zijn fantastisch

Felicitaties zijn op z'n plaats! Ondanks het turbulente schooljaar zijn de slagingspercentages op onze school namelijk fantastisch. Na het eerste tijdvak waren alle basis-leerlingen al geslaagd. Een score dus van 100%.

Praktijkervaring opdoen in de bouw en infra

Praktijkervaring opdoen in de bouw en infra

Onze BWI-leerlingen bezochten op 30 juni en 1 juli Bouwmensen en Inframensen Oss. Ze draaiden in groepjes een opdrachtencarrousel. Voordat er gewerkt kon worden, kregen de leerlingen duidelijke uitleg van Marina Donkers (Bouwmensen) en Henk Aretz (Inframensen).

Maatschappelijke stages komend schooljaar

Maatschappelijke stages komend schooljaar

De Maatschappelijke Stage (MaS) is een onderdeel van Burgerschap. Burgerschapsvorming brengt onze leerlingen de basiskennis, houding en vaardigheden bij, die nodig zijn om een actieve rol te kunnen spelen in de eigen leefomgeving en in de samenleving. Het draait niet alleen om kennis, vooral houding en gedrag zijn van belang. Het accent ligt op het gebruiken van de school als oefenplaats. Leren door te doen!

In gesprek met een kraamverzorgende

In gesprek met een kraamverzorgende

Op woensdag 23 juni heeft het profiel Zorg & Welzijn bezoek gehad van twee kraamverzorgenden van Welkom Kraamzorg. Ervaren kraamverzorgster Saskia en haar stagiaire Britt (een oud leerling van het Fioretti College) hebben tijdens een gastles de leerlingen van leerjaar 3 Zorg & Welzijn meegenomen in een werkweek van een kraamverzorgende.

Jouw diploma in het diplomaregister

Jouw diploma in het diplomaregister

Ben je geslaagd? Gefeliciteerd! Wist jij dat bijna alle diploma's in het digitale diplomaregister van DUO staan? Handig, want een digitaal uittreksel uit het diplomaregister heeft dezelfde waarde als een origineel diploma.

Feestvreugde op het Fioretti

Feestvreugde op het Fioretti

Op donderdag 10 juni kon de vlag al uit bij heel veel van onze mavo-leerlingen. Op woensdag 16 juni was het de beurt aan de basis- en kaderberoeps leerlingen. Zij moesten vanwege een andere opzet van de examenperiode een week langer wachten op de uitslag. Maar de feestvreugde was er niet minder om!

Ons onderwijs tot aan de zomervakantie

Ons onderwijs tot aan de zomervakantie

Alle scholen in Nederland worden geacht vanaf aanstaande maandag 7 juni weer alle leerlingen volledig op school te ontvangen. In de media werd de indruk gewekt dat wij ons tegen dit besluit van het kabinet en de kamer zouden verzetten. Dat is echter zeker niet zo.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid en privacybeleid.