Nieuws

Kennismaking met zorgtechnologie

Kennismaking met zorgtechnologie

Op woensdag 28 april heeft TechKicks een leuke inspiratieworkshop verzorgd voor alle derde- en vierdejaars leerlingen Zorg & Welzijn. Het was een geslaagde ochtend met als thema Zorgtechnologie.

Momentje vrij? Boek erbij!

Momentje vrij? Boek erbij!

Twee trappen in onze school zijn opgefleurd met stickers van boekkaften. Al deze kaften zijn van boeken die op de leeslijst van het vak Nederlands staan. Lezen moet van het stoffige imago af, vinden Mevrouw den Otter en meneer Schoenmakers, die dit kleurrijke project begeleid hebben.

Start zelftesten na de meivakantie

Start zelftesten na de meivakantie

Het coronavirus heeft grote gevolgen voor iedereen. Ook voor onze school en onze leerlingen. Zoals u weet doen we er alles aan om de school op een veilige manier open te houden. Daarom gelden er op school strenge maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

ICT servicebalie vernieuwd

ICT servicebalie vernieuwd

Leerlingen van het keuzevak Interieur, Stands & Betimmering hebben voor onze ICT-afdeling een nieuwe servicebalie gemaakt. De oude kast, die tot nu toe werd gebruikt als balie, was aan vervanging toe. De nieuwe balie is volledig in de Fioretti huisstijlkleuren geschilderd en dankzij de verlichting straalt de serviceplek positieve energie uit.

Webinar Pubers & Poen op donderdag 20 mei

Webinar Pubers & Poen op donderdag 20 mei

Na een geslaagde online thema-avond in januari over Social Media & Gamen, kondigen we graag een nieuwe online thema-avond voor ouders aan: Pubers & Poen. Hiervoor hebben wij op donderdagavond 20 mei Eef van Opdorp vastgelegd, bekend als financieel specialist bij o.a. Uitstel van Executie. Het webinar start om 20.00 uur.

Hybride gastleraren gezocht

Hybride gastleraren gezocht

Werk jij in het bedrijfsleven en wil jij graag de passie voor jouw vak overbrengen op onze leerlingen? Lijkt het je leuk om een gastles, enkele workshops of een lessenreeks te verzorgen? Reageer dan op onze vacatures voor hybride gastleraren, experts en projectbegeleiders.

Stageplekken gezocht voor Zorg & Welzijn

Stageplekken gezocht voor Zorg & Welzijn

Voor 24 enthousiaste derdejaars leerlingen Zorg & Welzijn is het Fioretti College in Veghel op zoek naar stageplekken in de gemeente Meierijstad of de directe omgeving. De stageperiode is van maandag 17 tot en met vrijdag 28 mei 2021. Het gaat dus om twee (school)weken.

Meld uw kind nu digitaal aan voor de brugklas

Meld uw kind nu digitaal aan voor de brugklas

Zit uw kind nu in groep 8? Dan is de overgang naar het voortgezet onderwijs een bijzondere stap. Uw zoon/dochter verlaat zijn/haar vertrouwde schoolomgeving en komt in een nieuwe dynamiek terecht. Het Fioretti College biedt toekomstige brugklassers en hun ouder(s)/verzorger(s) graag de nodige begeleiding en ondersteuning.

Uitstekende aanmelding op VO Veghel scholen

Uitstekende aanmelding op VO Veghel scholen

De twee voortgezet onderwijs scholen in Veghel kijken terug op een uitstekende aanmelding voor het schooljaar 2021-2022. Het Zwijsen College telde vorig jaar 258 aanmeldingen en dit jaar maar liefst 285. Het Fioretti College ontving vorig schooljaar 299 nieuwe leerlingen en komend schooljaar 293. In tijden van demografische krimp zijn dat fantastische aanmeldingen.

Kookclinic oud-leerling Danny Beekman

Kookclinic oud-leerling Danny Beekman

Op dinsdag 16 maart verzorgde Danny Beekman een kookclinic op het Fioretti College. Danny is een oud-leerling van de afdeling Horeca, Bakkerij & Recreatie en heeft daarna de Topkok Opleiding op De Leijgraaf afgerond. Nu stond hij als gastdocent in de keuken van zijn oude school om 14 studenten zelfwerkend kok allerlei leuke kooktechnieken bij te brengen.

Schoolvakanties 2021-2022 bekend

Schoolvakanties 2021-2022 bekend

De schoolvakanties voor het nieuwe schooljaar 2021-2022 zijn officieel vastgesteld. Om extra duidelijkheid te verschaffen, staan hieronder niet alleen de schoolvakanties van het nieuwe schooljaar vermeld, maar ook de resterende schoolvakanties van het lopende schooljaar 2020-2021. Noteer de data alvast in uw agenda, zodat u er rekening mee kunt houden in uw (vakantie)planning. Natuurlijk zijn de vakantieroosters het gehele jaar door te downloaden via deze website. Zo kunt u altijd even checken hoe het ook alweer zit.

Wijzigingen en info rondom de examens

Wijzigingen en info rondom de examens

Het was reeds in het nieuws dat de centrale examens na de meivakantie anders georganiseerd gaan worden dan we gewend zijn. We vertellen ouders en eindexamenleerlingen in dit bericht wat de wijzigingen zijn ten opzichte van andere jaren.

Online voorlichting PrO voor leerjaar 3-4-5

Online voorlichting PrO voor leerjaar 3-4-5

In maart wordt er voor ouders en leerlingen van de afdeling praktijkonderwijs (PrO) elk jaar een bedrijvenmarkt georganiseerd, in combinatie met informatieve workshops. Helaas kan dit vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Graag presenteren we de informatie die we anders live hadden gegeven online op onze website, zodat u zich samen met uw zoon/dochter toch goed kunt oriënteren.

Opleidingen om van te smullen!

Opleidingen om van te smullen!

Wist je dat het Fioretti College samen met De Leijgraaf twee opleidingen verzorgt, waar je je vingers bij aflikt? Het zijn de opleidingen tot zelfstandig werkend kok (bol/bbl - niveau 3) en de opleiding tot zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw (bol/bbl - niveau 3). We geven hieronder een inkijkje door een gemiddelde lesdag te beschrijven.

Lees onze jubileumkrant

Lees onze jubileumkrant

We zouden het in alle hectiek bijna vergeten, maar het Fioretti College bestaat in 2020 25 jaar. Een zilveren jubileum dus dat we groots hadden willen vieren met een uitstapje voor alle leerlingen, een jubileumfeest, een aangeklede personeelsdag en natuurlijk een reünie.

Onze Open Dag gemist? Kijk hier alles terug!

Onze Open Dag gemist? Kijk hier alles terug!

Een school die je eigenlijk met alle zintuigen moet ervaren? Dat is het Fioretti College, dé school voor mavo, vmbo en praktijkonderwijs voor Veghel en de omliggende plaatsen. Op zaterdag 30 januari organiseerden wij onze online Open Dag. Die is ongelooflijk goed bezocht, zoals wij uit de statistieken konden afleiden. Daar zijn we blij om!

Bekijk de animatie van ons schoolplan

Bekijk de animatie van ons schoolplan

'Vooruitkijken doe je op het Fioretti', is de titel van ons nieuwe Schoolplan 2020-2024. Het is een interessant document om eens door te lezen. We leggen uit waar we voor staan en wat onze speerpunten en ambities zijn. Bekijk ook eens de animatie van het schoolplan. Dan wordt onze slogan 'Praktisch en persoonlijk naar jouw toekomst' meteen duidelijk.

Ontdek De Rooi Pannen online

Ontdek De Rooi Pannen online

Onze bovenbouwleerlingen kunnen dit jaar online kennismaken met de vervolgstudies van De Rooi Pannen. Ze kunnen de locaties in Eindhoven verkennen in de De Rooi Pannen-reports, een virtuele 360-gradentour maken, vragen stellen via WhatsApp of een 10-minutengesprek via Teams plannen.

Protocol Corona-maatregelen

Protocol Corona-maatregelen

Het Fioretti College hanteert voor de afdelingen vmbo en PrO een protocol waarin het beleid rondom de Corona-maatregelen beschreven staat. Denk aan zaken als hygiëne, veiligheid, klachten, thuisblijfregels en lessen.

In Memoriam: Pieter van Aarle

In Memoriam: Pieter van Aarle

Op 2 februari is de heer Pieter van Aarle op 78-jarige leeftijd overleden. De heer Van Aarle werkte maar liefst 35 jaar op het Fioretti College als docent lichamelijke opvoeding. Jarenlang gaf hij zijn lessen op de Sint Jozef Mavo in Sint-Oedenrode en later aan de Muntelaar in Veghel. In 2004 nam de heer Van Aarle afscheid van de school om van zijn pensioen te genieten. Wij wensen zijn partner en zijn kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid en privacybeleid.