Nieuws

Meld uw kind nu digitaal aan voor de brugklas

Meld uw kind nu digitaal aan voor de brugklas

Zit uw kind nu in groep 8? Dan is de overgang naar het voortgezet onderwijs een bijzondere stap. Uw zoon/dochter verlaat zijn/haar vertrouwde schoolomgeving en komt in een nieuwe dynamiek terecht. Het Fioretti College biedt toekomstige brugklassers en hun ouder(s)/verzorger(s) graag de nodige begeleiding en ondersteuning.

Online voorlichting PrO voor leerjaar 3-4-5

Online voorlichting PrO voor leerjaar 3-4-5

In maart wordt er voor ouders en leerlingen van de afdeling praktijkonderwijs (PrO) elk jaar een bedrijvenmarkt georganiseerd, in combinatie met informatieve workshops. Helaas kan dit vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Graag presenteren we de informatie die we anders live hadden gegeven online op onze website, zodat u zich samen met uw zoon/dochter toch goed kunt oriënteren.

Opleidingen om van te smullen!

Opleidingen om van te smullen!

Wist je dat het Fioretti College samen met De Leijgraaf twee opleidingen verzorgt, waar je je vingers bij aflikt? Het zijn de opleidingen tot zelfstandig werkend kok (bol/bbl - niveau 3) en de opleiding tot zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw (bol/bbl - niveau 3). We geven hieronder een inkijkje door een gemiddelde lesdag te beschrijven.

Lees onze jubileumkrant

Lees onze jubileumkrant

We zouden het in alle hectiek bijna vergeten, maar het Fioretti College bestaat in 2020 25 jaar. Een zilveren jubileum dus dat we groots hadden willen vieren met een uitstapje voor alle leerlingen, een jubileumfeest, een aangeklede personeelsdag en natuurlijk een reünie.

Onze Open Dag gemist? Kijk hier alles terug!

Onze Open Dag gemist? Kijk hier alles terug!

Een school die je eigenlijk met alle zintuigen moet ervaren? Dat is het Fioretti College, dé school voor mavo, vmbo en praktijkonderwijs voor Veghel en de omliggende plaatsen. Op zaterdag 30 januari organiseerden wij onze online Open Dag. Die is ongelooflijk goed bezocht, zoals wij uit de statistieken konden afleiden. Daar zijn we blij om!

Bekijk de animatie van ons schoolplan

Bekijk de animatie van ons schoolplan

'Vooruitkijken doe je op het Fioretti', is de titel van ons nieuwe Schoolplan 2020-2024. Het is een interessant document om eens door te lezen. We leggen uit waar we voor staan en wat onze speerpunten en ambities zijn. Bekijk ook eens de animatie van het schoolplan. Dan wordt onze slogan 'Praktisch en persoonlijk naar jouw toekomst' meteen duidelijk.

Ontdek De Rooi Pannen online

Ontdek De Rooi Pannen online

Onze bovenbouwleerlingen kunnen dit jaar online kennismaken met de vervolgstudies van De Rooi Pannen. Ze kunnen de locaties in Eindhoven verkennen in de De Rooi Pannen-reports, een virtuele 360-gradentour maken, vragen stellen via WhatsApp of een 10-minutengesprek via Teams plannen.

Protocol Corona-maatregelen

Protocol Corona-maatregelen

Het Fioretti College hanteert voor de afdelingen vmbo en PrO een protocol waarin het beleid rondom de Corona-maatregelen beschreven staat. Denk aan zaken als hygiëne, veiligheid, klachten, thuisblijfregels en lessen.

In Memoriam: Pieter van Aarle

In Memoriam: Pieter van Aarle

Op 2 februari is de heer Pieter van Aarle op 78-jarige leeftijd overleden. De heer Van Aarle werkte maar liefst 35 jaar op het Fioretti College als docent lichamelijke opvoeding. Jarenlang gaf hij zijn lessen op de Sint Jozef Mavo in Sint-Oedenrode en later aan de Muntelaar in Veghel. In 2004 nam de heer Van Aarle afscheid van de school om van zijn pensioen te genieten. Wij wensen zijn partner en zijn kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe.

Veelgestelde vragen over aanschaf laptop

Veelgestelde vragen over aanschaf laptop

Eerstejaars basis-, kader- en mavo-leerlingen starten op het Fioretti College met blended learning. Dat staat voor een mix van leerstijlen, waarbij enerzijds moderne media (ict) ingezet worden en anderzijds de vertrouwde (werk)boeken gebruikt worden. Voor deze vorm van gecombineerd leren is een eigen laptop (notebook) onmisbaar. Er wordt van leerlingen verwacht dat ze daarmee op school en thuis gaan werken.

Wat te doen bij een positieve test?

Wat te doen bij een positieve test?

Wanneer de GGD bij een leerling in de klas van uw zoon of dochter een besmetting met het coronavirus heeft vastgesteld, nemen wij als school passende maatregelen. We lichten dat in dit artikel verder toe.

Ziekmelden via de Magister App

Ziekmelden via de Magister App

Met ingang van maandag 4 januari is het mogelijk om uw zoon/dochter ziek te melden via de Magister App. U kunt dan de ziekmelding doorgeven zonder de school te bellen. Voor alle overige meldingen zoals medische meldingen (tandarts, huisarts e.d.) dient u gewoon de receptie te bellen.

In memoriam Cor van de Wijdeven

In memoriam Cor van de Wijdeven

Op woensdag 5 januari is de heer Cor van de Wijdeven op 75-jarige leeftijd overleden. Hij heeft als leraar Duits gewerkt op de Molen Beemden en aansluitend op het Fioretti College, waar hij in 2007 met pensioen is gegaan.

Praktische informatie over onderwijs na kerst

Praktische informatie over onderwijs na kerst

Voor veel leerlingen zijn de scholen van 16 december tot maandag 18 januari gesloten. Voor de leerlingen die niet naar school mogen komen, gaan we na de kerstvakantie over op online onderwijs. Gelukkig zijn er ook veel uitzonderingen op deze regel.

Nazorg LOB-keuzeavond voor leerjaar 2

Nazorg LOB-keuzeavond voor leerjaar 2

Op 10 december vond online de LOB-keuzeavond plaats voor onze tweedejaars leerlingen. De basis- en kaderleerlingen starten in leerjaar 3 namelijk binnen een beroepsgericht profiel naar keuze. De mavo-leerlingen kunnen kiezen uit de profielen Dienstverlening & Producten en Technologie & Toepassing.

Indrukwekkende gastles door verpleegkundigen

Indrukwekkende gastles door verpleegkundigen

Op maandag 14 december konden de vierdejaars leerlingen van de afdeling Zorg & Welzijn ervaren hoe het eraan toegaat in ziekenhuis Bernhoven tijdens de coronacrisis. Merlijn (IC-verpleegkundige) en Ashley (neurologie-verpleegkundige) waren te gast op het Fioretti College. Naar aanleiding van de documentaire ‘De strijd van het ziekenhuis tegen het coronavirus’ passeerden allerlei onderwerpen de revue en konden de leerlingen vragen stellen.

Nieuwe editie van de schoolkrant

Nieuwe editie van de schoolkrant

Tijdens de talenturen in de onderbouw kunnen de leerlingen dit schooljaar ook kiezen voor de workshop Schoolkrant. Meneer Emons begeleidt deze workshop. De leerlingen zijn fanatiek aan de slag gegaan. Inmiddels is de tweede digitale schoolkrant gereed. Klik op onderstaande link om de schoolkrant te bekijken.

Echte brieven schrijven bij project Klassenpost

Echte brieven schrijven bij project Klassenpost

We kennen het nog wel van vroeger: het schrijven van een brief naar een penvriend(in). Op speciaal papier, met een fijne pen en dan wachten op reactie. Dat kon soms wel weken duren. Maar in een maatschappij waarbij het gebruik van Social Media op nummer één staat en er veelal direct gecommuniceerd wordt via Whatsapp, Instagram en/of Facebook is het schrijven van een brief niet meer zo vanzelfsprekend.

TOPklas Uilenbrink krijgt ruimtevaartles

TOPklas Uilenbrink krijgt ruimtevaartles

Onlangs ontvingen we op het Fioretti College 15 leerlingen van basisschool de Uilenbrink uit Veghel. Deze leerlingen zitten in de TOPklas en krijgen extra technieklessen. We verzorgden een les over ruimtevaart. De leerlingen mochten zelf een raketje bouwen, dat met springveren gelanceerd kon worden. Ze waren apetrots op het eindresultaat. Na afloop van de ruimtevaartles mochten de werkstukjes natuurlijk mee naar huis genomen worden. De veren zijn gesponsord door het bedrijf Alcomex Veren BV.

Oriënteren op vervolgopleidingen

Oriënteren op vervolgopleidingen

Ondanks de corona-perikelen is het belangrijk dat onze bovenbouwleerlingen zich blijven oriënteren op vervolgopleidingen. Op school besteden we daar de nodige aandacht aan. De opleidingsinstituten bereiden allerlei online en live informatiemomenten voor. We hebben dat hieronder inzichtelijk gemaakt en proberen deze agenda actueel te houden. Het is altijd raadzaam om ook op de websites van de betreffende vervolgopleidingen te kijken.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid en privacybeleid.