Nieuws

Kick Arts

Kick Arts

Het Fioretti College gaat voor de maximale talentontwikkeling van leerlingen. Naast de reguliere lessen en de talentenuren kunnen onze leerlingen deelnemen aan andere activiteiten, zoals KICK-ARTS! Inschrijven voor deze lessen kan vanaf heden weer!!

Webinars

Onze samenwerkingspartners organiseren regelmatig interessante webinars voor ouders en verzorgers.

Mysterieuze, kunstzinnige blauwe muur bij het Fioretti College

Mysterieuze, kunstzinnige blauwe muur bij het Fioretti College

Sinds de school weer is begonnen, is de muur bij de ingang van het Fioretti College in Veghel hemelsblauw gekleurd. Telkens als leerlingen langs de muur lopen is er weer iets veranderd, het kunstwerk breidt zich steeds verder uit. De graffitikunstenaars trekken veel publiek en nieuwsgierige leerlingen stellen scherpzinnige vragen. De eerste CKV les van het jaar geeft opheldering: het overweldigende kunstwerk van ruim 50m2 is de aftrap van het vak Culturele Kunstzinnige Vorming (CKV) en zonder dat leerlingen het wisten, zijn ze getuige geweest van een live performance van echte graffiti kunstenaars! En dat op hun eigen school!

Ardennenkamp mavo 3

Ardennenkamp mavo 3

In het tweede gedeelte van de week waren de mavo leerlingen van klas 3 aan de beurt om elkaar beter te leren kennen in de Ardennen. Het was letterlijk een spetterende aankomst, maar het enthousiasme van de leerlingen zorgde ervoor dat de zon zo weer ging schijnen.

Kamp leerjaar 1 praktijkonderwijs

Kamp leerjaar 1 praktijkonderwijs

In de derde week (13, 14 en 15 september) van dit schooljaar gaan de eerstejaars leerlingen van het praktijkonderwijs op kamp in Uden.

Belangrijke informatie Ardennenkamp 2023

Belangrijke informatie Ardennenkamp 2023

In de e-mail die vlak voor de zomervakantie is verzonden aan diegene die zich hadden aangemeld voor het Ardennenkamp 2023 zat het kampboekje met alle belangrijke informatie.

Brugklaskamp 2023

Brugklaskamp 2023

In de eerste FIOweek van dit schooljaar gaan onze eerstejaars leerlingen op kamp. Samen met de mentor(en) en een vaste kampstaf zal iedere klas één nacht verblijven op kampeerboerderij De Kastanjes in Elzendorp.

Koop of huur je eigen laptop

Koop of huur je eigen laptop

Eerstejaars basis-, kader- en mavo-leerlingen starten op het Fioretti College met blended learning. Dat staat voor een mix van leerstijlen, waarbij enerzijds moderne media (ict) ingezet worden en anderzijds de vertrouwde (werk)boeken gebruikt worden. Voor deze vorm van gecombineerd leren is een eigen laptop (notebook) onmisbaar. Er wordt van leerlingen verwacht dat ze daarmee op school en thuis gaan werken.

Zwijsen College en Fioretti College ontvangen predicaat ‘Excellente School’

Zwijsen College en Fioretti College ontvangen predicaat ‘Excellente School’

Beide scholen ontvingen vandaag opnieuw het predicaat ‘Excellente School’. Het predicaat Excellente School is voor scholen met bijzondere kwaliteit en voor scholen die uitblinken in een specifiek profiel. Het Fioretti ten aanzien van de samenwerking tussen vmbo en Praktijkonderwijs en de persoonlijke aandacht voor de leerlingen met extra ondersteuningsbehoeften.

Fioretti College wint Praktijk in de Klas

Fioretti College wint Praktijk in de Klas

Stichting Platforms Vmbo organiseert de wedstrijd ‘Praktijk in de Klas’ jaarlijks. Dit jaar was het thema samenwerking tussen onderwijs en het regionale bedrijfsleven en op welke manier het onderwijs leerlingen kennis laat maken met de beroepspraktijk en laat werken aan levensechte opdrachten. Van alle inzendingen werden drie vmbo scholen genomineerd. De finale die gisteren plaats vond was erg spannend. Alle ingezonden projecten waren mooi, maar het Fioretti College kwam als winnaar uit de bus met het project ‘Praktijk in buiten de Klas’!

Kennismaking nieuwe leerlingen vmbo en PrO

Kennismaking nieuwe leerlingen vmbo en PrO

Na de zomervakantie maken honderden leerlingen uit Veghel en de omliggende dorpen de grote overstap van de basisschool naar de middelbare school. Een overgang van een kleine en bekende omgeving naar een grote en onbekende omgeving. We maken die stap op het Fioretti College graag zo praktisch en persoonlijk mogelijk. Op woensdag 21 juni komen de nieuwe brugklasleerlingen, die komend schooljaar starten op het Fioretti College, alvast kennismaken met hun mentor en hun klasgenoten. Hieronder staat meer informatie.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid en privacybeleid.