Nieuws

Week van de liefde

Week van de liefde

Valentijnsdag is de dag van de liefde, een dag om eens extra lief voor elkaar te zijn. Voor onze leerlingen een dag die niet onopgemerkt mag blijven. In de visie van onze school staan vriendelijkheid en respect hoog in het vaandel. Om dit kracht bij te zetten en extra onder de aandacht te brengen wordt dit schooljaar de Week van de Liefde georganiseerd met de rozenactie!

HBR en E&O 1e prijs bij kwalificatiewedstrijd Skills Talent!

HBR en E&O 1e prijs bij kwalificatiewedstrijd Skills Talent!

Op woensdag 1 februari vonden de Skills Talent kwalificatiewedstrijden plaats. Dat zijn teamvakwedstrijden waarin vmbo leerlingen, die zich voorbereiden op het examen, kunnen laten zien wat ze kunnen door middel van opdrachten die zij uitvoeren. Het Fioretti College deed mee met drie teams: Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR), Economie en Ondernemen (E&O) en Zorg en Welzijn (Z&W). Het team HBR en het team E&O wonnen de wedstrijd van regio Zuid en hebben daarmee een finaleplek bemachtigd!

Bezoek aan een moskee

Bezoek aan een moskee

Vorige week hebben een aantal leerlingen van het eerste jaar een bezoek gebracht aan een moskee.

Toon maakte een pizza oven

Toon maakte een pizza oven

Toon (15 jaar) volgt Produceren, Installeren en Energie op het Fioretti College en wilde een keer iets anders maken. Na overleg met zijn leraar is hij begonnen aan deze pizza oven, die ook te bewonderen is op de Open Dag op 28 januari.

Mensenbieb

Mensenbieb

In de kerstweek gingen onze leerlingen in gesprek met de 'levende boeken' van de Mensenbieb stichting. Het zijn mensen met een bijzonder levensverhaal, waardoor ze de kans lopen buitengesloten of gediscrimineerd te worden. Op school vinden we het belangrijk elkaar te accepteren en te respecteren. Door met elkaar in gesprek te gaan leer je de ander kennen en kunnen vooroordelen worden weggenomen.

Aanpak STO-regio Noordoost-Brabant: meer techniekleerlingen ondanks krimp

Aanpak STO-regio Noordoost-Brabant: meer techniekleerlingen ondanks krimp

Het Fioretti College is een school voor vmbo en praktijkonderwijs in Veghel, met momenteel 1400 leerlingen en zes profielen. Ruimhartig zette deze Brabantse STO-school op donderdag 4 november de deuren wijd open voor de Twentse STO-collega’s. Te midden van een warme Brabantse gemoedelijkheid kreeg STO Twente een verhelderend inkijkje in de STO-aanpak van de regio Noordoost-Brabant (Het Techniek Loket) en het Fioretti College in het bijzonder. Een mooi leerpunt kwam van Willie Stevens, penvoerder Sterk Techniekonderwijs Noordoost Brabant (STONOB): “Voor het overzicht hebben we álle techniekactiviteiten onder de vlag van STO gebundeld onder Het Techniek Loket. Dan weet iedereen, van school tot bedrijf, waar je moet zijn. Ideaal voor de regionale herkenbaarheid.”

Trek iets paars aan op paarse vrijdag 9 december 2022!

Trek iets paars aan op paarse vrijdag 9 december 2022!

Op 9 december 2022 is het Paarse Vrijdag. Paarse Vrijdag is dé grote actiedag van de Gender & Sexuality Alliance (GSA). Door elk jaar de school een dag paars te kleuren, tonen we solidariteit met andere seksuele oriëntaties of genderidentiteiten. Op school organiseert het GSA-team ook dit jaar weer een programma voor Paarse Vrijdag 2022. We vragen aan leerlingen en leerkrachten om op deze vrijdag iets paars aan te trekken om ook hiermee hun steun aan de LGBTQIA+ gemeenschap te betuigen.

Trek iets paars aan op paarse vrijdag (9 december)!

Trek iets paars aan op paarse vrijdag (9 december)!

Op 9 december 2022 is het Paarse Vrijdag. Paarse Vrijdag is dé grote actiedag van de Gender & Sexuality Alliance (GSA). Door elk jaar de school een dag paars te kleuren, tonen we solidariteit met andere seksuele oriëntaties of genderidentiteiten. Op school organiseert het GSA-team ook dit jaar weer een programma voor Paarse Vrijdag 2022. We vragen aan leerlingen en docenten om op deze vrijdag iets paars aan te trekken om ook hiermee hun steun aan de LGBTQIA+ gemeenschap te betuigen.

Barbara Baelemans benoemd tot algemeen directeur van  VO Veghel

Barbara Baelemans benoemd tot algemeen directeur van VO Veghel

De Raad van Bestuur van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs heeft Barbara Baelemans benoemd tot algemeen directeur van VO Veghel, waaronder het Fioretti College en het Zwijsen College vallen. Op dit moment is zij algemeen directeur van het Munnikenheide College in Etten-Leur en Rucphen. Barbara start per 1 februari 2023 in haar nieuwe functie. Zij volgt Anita O’Connor op die op 1 februari 2023 met prepensioen gaat.

Voorlichtingsavonden

Voorlichtingsavonden

Op 28 november en 1 december zijn de voorlichtingsavonden op het Fioretti College. We zien er naar uit om alle ouders die zich in hebben geschreven te ontmoeten!

Geniet van een culinaire lunch in het schoolrestaurant van het Fioretti College!

Geniet van een culinaire lunch in het schoolrestaurant van het Fioretti College!

Het schoolrestaurant van het Fioretti College is weer geopend! Iedereen uit Veghel en omstreken is van harte welkom voor een heerlijke lunch of een lekker hapje eten tegen een mooie prijs en in een mooie ambiance. Onze enthousiaste leerlingen (leerjaar 3 en leerjaar 4) zullen hun uiterste best doen om u culinair in de watten te leggen.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid en privacybeleid.