FioRace!

FioRace!

Geplaatst op: donderdag 27 juni 2024

Op vrijdag 28 juni vond de FioRace plaats. Deze race is een de samenwerking tussen de drie profielen Mobiliteit en Transport (M&T), Bouwen Wonen en Interieur (BWI) en Produceren Installeren en Energie (PIE).

Leerlingen werken verdeeld over 7 groepen met ongeveer 12 leerlingen samen aan één gezamenlijke opdracht namelijk het bouwen van een zeepkist. 

In deze opdracht komen  verschillende facetten van de verschillende profielen naar voren. Vanaf een basistekening zorgen de derdejaarsleerlingen dat er in één week een zeepkist gebouwd wordt, waarbij M&T zorgt voor de stuurophanging en montage van de zeepkist, PIE het laswerk verzorgt en BWI verantwoordelijk is voor de ombouw en het design. Ter ondersteuning voor de laswerkzaamheden hebben verschillende bedrijven hun werkplaats ter beschikking gesteld en voor materialen gezorgd (van Grinsven metaalbewerking, Vanderlande en Hendrikstaalbouw) ook hebben we gebruik kunnen maken van de werkplaats van het mbo (KW1C). 

  

Vrijdag was het dan eindelijk zo ver! De race met de eigengemaakte zeepkisten vond plaats; waarbij niet diegene die als eerste over de finish kwam heeft gewonnen, maar de groep leerlingen die het beste scoorde op het totaal: samenwerking, constructie en de snelste en origineelste zeepkist.

 

Bekijk al het nieuws