Rock Your Mind

Rock Your Mind

Geplaatst op: maandag 14 oktober 2024

Ruim 280 brugklassers van het Fioretti College volgden vanaf de start van het schooljaar het nieuwe programma Rock Your Mind en sluiten deze unieke lessenserie tijdens de Fioweek op passende wijze af. In de wekelijkse lessen basisvaardigheden kregen de leerlingen inzicht in de werking van het brein, de mindset en de mate van beïnvloedbaarheid en flexibiliteit. Zij bezitten nu een krachtige basis voor de start van hun middelbare school tijd!

Het programma Rock Your Mind is opgericht door Diana van Eijk – Derks (met ervaring in het basisonderwijs) en Ilse Foerster - van Boekel (met ervaring in het voorgezet onderwijs): “Gelukkig in het leven staan en veerkrachtig om kunnen gaan met de steeds veranderende en complexe wereld waarin je je begeeft. Dat is wat we ieder kind gunnen. Door leerlingen inzicht te geven in de werking van het brein, de mindset en de mate van beïnvloedbaarheid en flexibiliteit bieden we de kinderen het fundament onder hun ontwikkeling. Het is van belang dat kinderen leren wat leren inhoudt, welke vaardigheden en eigenschappen helpend zijn bij het leren en welke invloed zij zelf hebben op hun ontwikkeling en geluk. Voor nu en in de toekomst, binnen en buiten school. Het vormt de basis van waaruit een groeimindset ontwikkeld kan worden. Een mindset en houding die leerlingen stimuleert om nieuwsgierig te zijn en uitdagingen en onzekerheden vol vertrouwen, kritisch en creatief aan te gaan. Deze mindset en houding zijn essentieel voor het versterken van basisvaardigheden en burgerschap bij leerlingen en bevordert het mentale welzijn.”

Lessen bestonden onder andere uit breinologie, ‘hoe denk ik’, de kracht van gedachten, groeitaal, uitdagingen, de leerkuil en omgaan met tegenslagen en fouten. Het Fioretti College biedt dit unieke programma dit schooljaar voor het eerst aan. Uit de positieve reacties van leerlingen, mentoren en ouders blijkt dat de training succesvol is. Er is veel geleerd, waardevolle gesprekken zijn gevoerd en mentoren hebben mooie inzichten gekregen in zowel de leerlingen als de groepsdynamiek. Bij veel leerlingen is bovendien het fundament gelegd voor het ontwikkelen van een krachtige groeimindset.

Bekijk al het nieuws