Fioretti College wint voor de tweede keer de Onderwijsprijs Noord-Brabant!

Fioretti College wint voor de tweede keer de Onderwijsprijs Noord-Brabant!

Geplaatst op: dinsdag 15 maart 2022

Op 14 mrt was de bekendmaking van de Brabantse Onderwijsprijs in het Provinciehuis. De jury was vol lof over het ingezonden project: Buitenschools Leren van de afdeling Praktijkonderwijs.

Buitenschools Leren
Op de afdeling Praktijkonderwijs van het Fioretti College leren leerlingen vooral in praktische lessituaties. Een belangrijk onderdeel van de opleiding is de individuele stage. “We merkten dat het voor leerlingen een té grote stap is om individueel stage te gaan lopen” vertelt Janneke van der Leest, docent en stagebegeleider op het Fioretti. “Daarom zijn we gestart met Buitenschools Leren (BsL). We gaan met derdejaars leerlingen in een groep, samen met een leraar, een ochtend in de week naar een bedrijf als voorbereiding op de stage in leerjaar 4. Zo maken leerlingen kennis met verschillende bedrijven: supermarkt, groen, productie en zorg. Leerlingen leren hoe werken in een bedrijf gaat: pauze houden, een opdracht van een leidinggevende krijgen, vragen van een klant beantwoorden. Door deze goede voorbereiding is de uitval bij stages enorm verminderd!”

Juryrapport
De jury van de Onderwijsprijs is enthousiast over dit project: “Dit is een duurzaam project dat een voorbeeld is voor andere scholen. BsL geeft leerlingen een stevige basis voor een goede stage en daarmee voor een kansrijke toekomst. Het is een zeer gedegen project, structureel, goed onderbouwd en met oog voor de individuele leerling.”

Door naar de finale
In  mei neemt het Fioretti College deel aan de finale van de Nationale Onderwijsprijs in Amersfoort, samen met elf andere scholen, uit elke provincie een.

Feest op school
“We denken nog na over een feestelijke, passende traktatie voor onze leerlingen”, zegt Jordan van der Schoot. Hij was in de afgelopen jaren coördinator van dit project. “De leerlingen verdienen het om in het zonnetje gezet te worden!”

Lees meer over Buitenschools Leren PrO

Bekijk al het nieuws